Джони Велинов: Имам новина за ЦСКА, всички искате да чуете това – заповядайте

7 Dni Sport26.04.2023
ЦСКА, Георги Велинов

ЦСКА изживява исторически период – на път е да стартира строежа на нов стадион, отборът от много години насам е фаворит в борбата за титлата и е лидер в класирането 8 кръга преди края на шампионата, а армейците, водени от Саша Илич, записаха рекордните 10 поредни победи при гостувания. Да коментира всичко това потърсихме легендарния вратар на червените Георги Велинов. Джони бе любезен да отговори на въпросите на “Тема Спорт”. Ето какво каза той.

Г-н Велинов, в понеделник се състоя пресконференция, организирана по повод изграждането на новия стадион на ЦСКА. Ясно е, че феновете са във възторг и заредени с оптимизъм, но какво чувства един човек, чиито живот е преминал на „Българска армия“ и който е донесъл толкова радост и слава на хората, свързани с клуба?

– Много съм щастлив, защото ЦСКА като клуб, феновете, ръководителите, футболистите заслужават модерно, красиво съоръжение. А и аз имам внук, който носи моето име – Георги Велинов. Той ще играе на новия стадион, на който ще продължи да се пише славната история на клуба.

С какво ЦСКА може да надделее над Лудогорец?

– С характер, колектив, сърце и с публика. Това са компонентите, в които превъзхождаме съперника. ЦСКА ще надделее с това, че е ЦСКА. С име, ген, шампионско ДНК, харизма…

Пред ЦСКА остават 8 финала – ще успеят ли армейците да завършат на първо място, или можем да станем свидетели на поговорката за власите, които се опитали да преплуват Дунав?

– София не е Видин и власи няма (смее се). ЦСКА ще е шампион!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ