Росен Барчовски: Сигурен съм, че с Везенков в състава ще се класираме на 100%

Баскетбол, България - Румъния, Росен Барчовски

Мъжкият национален отбор по баскетбол ще се изправи срещу Австрия и Норвегия в последнен шанс за класиране на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Мачовете от група „J“ ще се изиграят на разменно гостуване в периода 19 юли-5 август. След жребия колегите от Спортал се свърза със селекционера на представителния ни тим Росен Барчовски, който коментира съперниците и участието на българската баскетболна звезда Александър Везенков в тези мачове.

На прима виста не звучи толкова сложен жребий, но така звучеше по същия начин и като бяхме в групата с Португалия, Румъния и Кипър, но се оказа, че не е така. Не познавам изобщо двата отбора. При всички положения Австрия ще е основният конкурент. Сега ще ги проучваме. Мисля, че имат играчи в чужбина, не знам дали ще могат да се съберат в пълен състав, но всичко ще зависи най-вече от това дали ние ще можем да се съберем в пълен състав.

В тази група, в която бяхме разменихме по една победа с Португалия, много трудно бихме Румъния там, пък и в София и много трудно бихме Кипър в Кипър, така че Норвегия е подобен отбор, да не говорим за Австрия. Не мисля, че ще има подценяване. Това е абсурд, не можем да си го позволим.

Присъствието на Везенков винаги е важно. Сигурен съм, че с него ще се класираме 100%, без е него пак съм убеден, но ще бъде по-трудно.

Засега сме говорили мачовете да се изиграят в Ботевград.“., завърши Барчовски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ