Голмайсторът на Спортист Своге: Чувам, че има интерес към мен от елита, но съм съсредоточен върху Спортист

Спортист Своге Георги Николов

Младият нападател на Спортист Своге Георги Николов е едно от откритията на сезона във Втора лига. С представянето си в тима играчът си спечели и повиквателна за младежкия национален отбор. 20-годишният футболист даде кратко интервю пред колегите от Спортал относно борбата на тима му за промоция и интереса на тимове от efbet Лига към него.

– Здравей, Георги, доста добър сезон за теб до момента в Спортист, доволен ли си от личното ти представяне и това на отбора като цяло?
– Разбира се че съм доволен от представянето си през пролетта, но винаги има какво да се желае още. Аз съм твърде млад, наясно съм, че има върху какво да работя и да се усъвършенствам. Що се отнася за отбора мисля, че се представяме много добре въпреки че сме доста млади момчета.

– В началото на сезона имаше известни проблеми с контузия, какъв беше проблемът и всичко зад гърба ти ли е?
– През есента имах контузия, която ме извади от игра за около два месеца, но да чукна на дърво всичко е зад гърба ми. Благодарение на нашия президент Петър Веселинов, който ми помогна за лечението и моето по-бързо възстановяване. В момента съм в чудесно здравословно състояние и съм изцяло съсредоточен върху тренировките с отбора.

– Благодарение на добрата ти игра стигна до младежкия национален отбор, изненада ли те повиквателната?
– Благодаря на треньора на националния отбор Александър Димитров за гласуваното доверие. Честно да ви кажа много се надявах, че ще бъда повикан. Все пак всеки футболист мечтае да стигне до националния отбор. Мисля, че тази повиквателна показва добрата оценката за труда и постоянството ми, което влагам в учебно тренировъчния процес. Това се дължи и на моите съотборници и треньори, които са плътно до мен.

– Появиха се информации, че няколко отбора от елита искат да те привлекат, има ли нещо вярно?
– Ами да ви кажа чувам за интерес към мен от няколко отбора от efbet Лига, но на този етап съм съсредоточен изцяло върху играта ми във Спортист (Своге). За по конкретни неща трябва да питате президента на отбора Петър Веселинов и моя мениджър Мирчо Димитров.

– Имаше полусезон в Ботев (Враца) в първа лига, но тогава не успя да се наложиш, сега чувстваш ли се вече готов за елита?
– За съжаление не ми беше даден достатъчно шанс. С голямо желание се върнах във Враца все пак това е родният ми град. От тук тръгват първите ми стъпки във футбола. Но не се сърдя на никой за нищо аз съм благодарен на кмета на града господин Калин Каменов и на ръководството, че ме повикаха.

– Спортист върви доста добре към момента, имате ли амбиции да атакувате промоция?
– Нямаме поставена конкретна задача за влизане в елита. Играем и излизаме за победа всеки мач, а пък вече накрая ще видим какво ще се случи. А защо да не играе Спортист в елита на България, за което смятам че показваме добра игра. Благодарение на треньорския щаб в лицето на старши треньора Петър Колев, помощник треньора Борислав Стойчев и президента на отбора Петър Веселинов , които са много сериозни и амбициозни хора.

– Минал си през школите на Левски и Лудогорец, защо според теб е по-трудно българите да се наложат във водещите отбори, а се залага предимно на чужденци?
– Смятам ,че във водещите отбори нямат достатъчно време да ни чакат да се развием и докажем ние младите момчета. Там се търсят високи резултати и се залага на доказани футболисти. Феновете на грандовете са твърде критични и винаги искат първите места и спечелване на трофеи. Но мисля че все пак трябва са се дават шансове за изява и на по-младите футболисти. Също така ми се иска в нашето първенство да играят повече български футболисти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ