Владислав Тодоров: Много съм щастлив! Момичетата са виновни за това

Владислав Тодоров волейбол

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17 години спечели категорично европейската квалификация в София, след като се наложи над Германия с 3:1 гейма, в последния си мач от турнира в зала „Христо Ботев“. Така, след три поредни успеха, младите ни „лъвици“ не само се класираха за европейското първенство 2023, но и завършиха като първенец в своя поток, като дадоха надежди за бъдещото си представяне в спора за титлата на еврошампионата.

Селекционерът Владислав Тодоров направи емоционално изказване след успеха:

Много съм щастлив, не знам как да го изкажа. Момчетата са виновни за това, както и труда, който положиха. Не мога да кажа нищо повече. Играха от сърце, получиха нещата и като тактически указания. Отборът на Германия е много добър, страшно е дисциплиниран, направо войнишка работа, но ние успяхме да го надиграем. Нашият тим показа, че е изграден от момичета с характер. Състезателки, които искат да се доказват и обичат волейбола. Имат голямо сърце и изпълняват нещата, които се нареждат на тренировка и на мач.“

Относно предстоящото европейско първенство и подготовката, Владислав Тодоров каза:

Имаме план за подготовка, но първо искам да си починем. Имаше напрежение у всички. Цял месец бяхме заедно. Видя се, че с една централизирана подготовка, може да се получат нещата. Надявам се да направим нещо и на европейско първенство.“

Селекционерът заяви, че пълната зала е нещо много положително за младите ни националки.

Играхме пред пълна зала. Мисля, че в началото това доведе да малко напрежение, но след това момичетата започнаха да си отпускат. Страхотно е, че феновете дойдоха в залата. Атмосферата бе невероятна, имахме нужда от тази подкрепа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ