До края на 2025г. в София ще бъде построена нова многофункционална спортна зала

Спортна зала „Слатина"

До края на 2025 г. в София се очаква да бъде изградена новата многофункционална спортна зала „Слатина“, която ще бъде изграждана с помощта на публично-частно партньорство. На пресконференция председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи подробности около проекта и обяви, че той ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие и инвестиция от страна на баскетболния клуб „БУБА Баскет“.

Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт за софиянци, стана известно от думите на Георгиев.

Даваме алтернатива на децата“, посочи той и подчерта важността на спортната инфраструктура за развитието на града.

Георги Георгиев обяви още, че Столична община е предоставила срочно право на строеж от 30 години, след който срок общината ще стане собственик на спортния обект.

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани, предвижда проектът.

Председателят на Столичния общински съвет обяви още, че стойността на проекта е 11 200 000 лева без ДДС. Поставените срокове са седем месеца за проектиране и 24 месеца за изпълнението на обекта. Георгиев припомни още, че има и други четири спортни обекта в столицата, изграждани на база публично-частно партньорство.

Техническите характеристики на проекта за изграждане на нова спортна зала „Слатина“ представи архитект Бойко Кадинов.

Автор: Спортал

Снимка: Фейсбук профил на Спортна зала „Слатина“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ