Балтазар залага на Думбия да прекъсне лошата серия на Ботев

Ботев Пловдив - Пирин Благоевград, Амаду Думбуя

Треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар ще може да разчита на гвинейския нападател Амаду Думбуя за днешното гостуване на Славия. Двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата е от 20:00 часа. Думбуя бе привлечен от жълто-черните в края на зимния трансферен прозорец. Дълго време обаче от клуба не успяваха да уредят с необходимите документи 20-годишния гвинеец. За последно той бе част от Юргорден, но напусна шведския отбор със скандал. Той не е играл в официален двубой от 1 октомври миналата година, като от тогава изминаха точно 206 дни. Амаду игра за Ботев на 1 април, в контролата срещу Пирин Благоевград. Тя бе спечелена с 1:0, а той отбеляза един от головете.

Мача със Славия ще пропусне Николай Минков. Той се разписа при 1:1 със Спартак Варна миналия кръг. Фланговият играч е наказан заради натрупани картони. А дилемата кой да го замени вдясно на атаката може да реши именно Амаду Думбуя. Уме Емануел и Точукву Ннади ще бъдат на разположение на Балтазар за последно този сезон, след което заминават за националния отбор на Нигерия U20 за световното в Аржентина.

Ботев е в серия от 4 поредни мача без победа – поражения с по 1:2 при гостуванията на столичните Септември и ФК ЦСКА 1948 Сф, както и домакински равенства с градския съперник Локомотив и последния в класирането Спартак Варна. След срещата със соколите, която бе последна за жълто-черните на базата в Коматево, феновете скочиха на играчите и треньора Бруно Балтазар с викове „Всички вън“. Те искат от клуба да се махне и бившият наставник Азрудин Валентич, който в момента е съветник на собственика Антон Зингаревич. Така че напрежение в Ботев има и при ново поражение то със сигурност ще се покачи преди домакинството на Левски в събота, 29 април, с което ще бъде открит „Колежа“. За последно жълто-черните спечелиха в първенството именно при визита – 2:1 над Черно море на 4 март.

Автор: Тема спорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ