След Европейското злато Едмонд Назарян призна: Да новината за баща ми Армен Назарян отговаря на истината

7 Dni Sport23.04.2023
Screenshot 2023-04-23 at 20.04.03

Европейският ни шампион по борба Едмонд Назарян застана пред камерата на колегите от „БНТ“ минути, след като триумфира в категория до 60 кг на класическия стил по време на шампионата в Загреб.

Пред нашата камера Еди не скри радостта от успеха си, но в типичния си скромен стил обяви, че най-важното състезание за годината тепърва предстои – световното първенство през септември.

„Получи ми се. Може да се радваме, но продължаваме с подготовката за световното първенство, което е най-важното тази година“, започна младият борец.

Синът на легендарния Армен Назарян Едмонд разкри още, че е бил много спокоен във финала срещу Виктор Чиобану и говори още за това с какво тази европейска титла се различава от неговата първа през 2020-а година в Рим.

„Бях спокоен. Срещата тръгна добре и завърши така. Титлата тук е в друга категория. Различна категория, различна класа съперници. И в двата случая обаче беше положен сериозен труд, така че сме радостни. Искам да благодаря на моето семейство, защото са винаги до мен. Благодарности и за моя треньор Емил Иванов, който винаги ме подкрепя и отдава своя житейски опит на мен. Благодаря и на цяла България за подкрепата, както и на моите сънародници арменци“, сподели Еди.

Едмонд даде прогноза и за другия български финал тази вечер в категория до 97 кг, където Кирил Милов ще се бори за златото срещу Артур Алексанян от Армения, а срещата ще може да проследите тук.

„Ще бъде много интересна среща. Дано Кирил Милов да спечели“ завърши Едмонд Назарян.

Едмонд Назарян потвърди новината, че след вчерашния 1/2 финал срещу Кеворк Гарибян спечел с 5:1 точки баща му Армен Назарян не е бил доволен от представянето на 21-годишния борец и му се е карал. Едмонд показа, че си е взел бележка, а треньора му Емил Иванов му пожела, да продължава с успехите и повече, да не се налага на баща му да му се кара.

„Беше непослушен, но в положителен смисъл. Наистина работим много отдавна и това е една от причините да стигнем дотук. Заедно работим много лесно, почти не си говорим, защото се разбираме с поглед. Надявам се професионализма в него да излезе на още по-преден план в бъдеще“, заяви двукратният ни световен шампион в класическия стил – Емил Иванов.

Снимка: Официален Инстаграм профил на Едмонд Назарян


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ