От Спартак Варна се очакваше повече в битката за оцеляване, разочароваха

Спартак Варна

Само една победа от 8 мача. Това е активът на Димитър Димитров-Херо начело на Спартак Варна в елита, откакто пое тима през зимата. От соколите се очакваше много повече в битката за оцеляване. Да, тимът прави селекцията си в движение, гради изцяло нов отбор, но играчите, които бяха привличани, не са никак лоши за родните стандарти. И със специалист като Херо соколите трябваше да имат доста по-сериозен актив от едва петте спечелени точки през пролетта – 1 успех, 2 ремита и 5 загуби.

Твърде малко за именит треньор и клуб със солидно финансиране. В Спартак парите се дават на деня, дори на часа, а на Херо му е подсигурено абсолютно всичко. Соколите домакинстват на своя стадион, направиха се и сериозни подобрения по базата, но… варненци са все така на дъното с едва 13 пункта, на цели 8 от баража. Място, което към момента се заема от Пирин Бл.

Сега за Спартак Вн предстои двубой, който влиза в графата задължителни, ако на „Коритото“ искат да избегнат изпадане, което изглежда все по-вероятно. Соколите приемат Септември Сф, който е с 9 точки пред тях. После следва визита на Локо Пд, домакинство срещу ФК ЦСКА 1948 Сф и варненското дерби на „Тича“. Срещи, които може да не променят кой знае колко положението на Спартак.

Моряците пък са на другия полюс. За разлика от съперника те продължиха към полуфиналите за купата и изпревариха Левски за четвъртото място. При малко повече късмет и благоприятен развой на „Тича“ биха помечтали и за бронза…

Автор: Тема спорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ