Арда се израдва след важна победа над Хебър в Пазарджик

7 Dni Sport22.04.2023
Арда Кърджали - Лудогорец, Отбор

Арда Кърджали се наложи над Хебър с 1:0 при гостуването си на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадения за Арда бе дело на Станислав Иванов в 45-ата минута. След този успех кърджалии сложиха край на негативната си серия, след като не бяха побеждавали в шампионатен двубой от 6 март.

Арда се изкачи до 8-о място във временното класиране в efbet Лига с актив от 39 пункта, докато Хебър продължава битката си за оцеляване, след като е на 15-а позиция с 17 точки в актива си.

Срещата започна с натиск от страна на Арда. Във втората минута на двубоя Станислав Иванов проби от ляво и навлезе чрез дрибъл в наказателното поле на Хебър, след което шутира ниско по тревата към долния десен ъгъл на вратата, но Петър Дебърлиев отрази.

Хебър отправи първия си точен удар в 18-ата минута чрез Октай Хамдиев, който обаче не успя да затрудни стража на Арда – Анатолий Господинов.

Най-чистото положение до този момент пред Хебър се откри в 23-ата минута, когато Георги Търтов подаде за Лорен Марузин, който шутира от близко разстояние, но бранител на Арда блокира изстрела.

Станислав Иванов изведе по лявото крило Абубакар Тунгара, който навлезе в наказателното поле в 45-ата минута и сви топката за Иванов, който с едно докосване опъна мрежата на Петър Дебърлиев, за да изведе Арда напред в резултата с първия точен удар в двубоя.

Хебър започна по-добре второто полувреме. В 54-ата минута след груба грешка на Милен Стоев в отбрана, Георги Търтов отне и излезе сам срещу Анатолий Господинов, но ударът му не намери очертанията на опразнената врата на Арда.

Две минути по-късно след техничен удар от дистанция на Радослав Цонев изненада Петър Дебърлиев, а за негов късвет топката срещна левия стълб на вратата на Хебър.

От статично положение в 72-рата минута Георги Търтов чукна топката за Стоян Стоичков, който шутира от средна дистанция и след серия от рикошети ударът преодоля Дебърлиев, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Хебър.

Арсенио Валпорт върна топката към Октай Хамдиев, който шутира от границата на наказателното поле в 78-ата минута, но право в ръцете на Господинов.

Стоян Стоичков шутира от границата на наказателното поле в първата минута на добавеното време, а топката премина на сантиментри от десния страничен стълб на вратата на Арда. Футболистите на гостите скочиха срещу Стоичков, тъй като очакваха да им бъде върната топката.

В последното действие от двубоя Абубакар Тунгара бе изведен очи в очи срещу Петър Дебърлиев. Футболистът на Арда обаче шутира право в тялото на стража на Хебър.

Хебър Пазарджик – Арда Кърджали 0:1

0:1 Станислав Иванов 45′

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ