Гордей се България, Карлос Насар счупил световните рекорди с разкъсани сухожилия на пръстите

7 Dni Sport21.04.2023
Screenshot 2023-04-21 at 15.19.46

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с европейския шампион и световен рекордьор Карлос Насар, с четвъртия Божидар Андреев, президента на федерацията Ариф Маджид и треньора Пламен Братойчев.

Щангистите се прибраха днес от Ереван (Армения) и споделиха впечатленията си от първенството на Стария континент.

18-годишният Насар, родом от Червен бряг, разби тотално конкуренцията в категория до 89 кг. Той също така подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, както и постави световен рекорд за юноши в изхвърлянето.

„Искам да ви поздравя за огромния успех, който постигнахте, защото световният рекорд показва, че имате огромен потенциал. Остава една година до Олимпийските игри в Париж. Вие имате златен шанс да станете медалист и там, така че не трябва да се отклонявате от пътя, който сте поели“, обърна се към Карлос Насар Лечева.

Европейският шампион сподели, че в Ереван не е участвал най-големият му конкурент, но на тренировките е правил още по-силни резултати, така че вярва в силите си, както за предстоящото световно първенство в Саудитска Арабия, така и за Олимпиадата в Париж 2024. Насар разказа, че е спечелил медала си с разкъсани сухожилия на пръстите, но сега му предстои почивка и възстановяване.

Божидар Андреев остана четвърти на това европейско първенство. Щангистът и треньорът Пламен Братойчев съобщиха, че в последните седмици са прекъснали своята подготовка заради нещастни събития в своите семейства. И двамата се надяват на по-добро представяне на световното първенство.

Президентът на федерацията Ариф Маджид не скри радостта си, че щангистите постигат много сериозни резултати.

„Важно е скандалите и проблемите да останат в миналото и да се концентрирате изцяло върху работата, която ви предстои. Министерството на младежта и спорта положи много усилия, за да не се прекъсва подготовката и да могат спортистите да получат награда за своя труд“, добави Лечева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ