Ивайло Петев удари по масата, има различни виждания от Шимунджа

7 Dni Sport21.04.2023
Лудогорец, Ивайло Петев

Новият треньор на Лудогорец Ивайло Петев размести пластовете в състава.

Предшественикът му Анте Шимунджа бе пратил на пейката Игор Пластун. Петев обаче реабилитира украинеца и изненадващо в последните двубои на тима го предпочита пред Франко Русо. Аржентинецът бе привлечен през зимата от испанския елитен Майорка.

28-годишният играч бе част от титулярната единайсеторка, но нещата се промениха. Тази пролет той е бил ползван в 6 шампионатни двубоя. И остана на пейката при визитата на Арда, спечелена с 2:1 след късен обрат.

Факт е, че под ръководството на Петев Лудогорец нареди 5 поредни победи. Но във всички двубои допускаше попадение. Треньорът още не може да напипа верния състав. Най-вероятно той ще продължи да върти играчите и да преценява качествата им.

През зимата орлите погледнаха сериозно към трансферния пазар, за да заздравят ариергарда. И привлякоха за центъра не само Франко Русо, но и Диниш Алмейда. Португалецът, който направи у нас кариера с екипа на Локомотив Пловдив, обаче получи тежка контузия в коляното и легна под ножа. Той надали ще се завърне в игра през тази кампания.

Петев вече показа, че има по-различен поглед от Шимунджа. Новият треньор закотви на резервната скамейка Густаво Нонато. Привлеченият в края на летния трансферен прозорец бразилец трябваше да е основен играч в тима. При Петев обаче не е така. Нонато не хваща ръка като плеймейкър. При това в момента в лазарета са Тодор Неделев и Доминик Янков. Вместо това специалистът предпочита да използва на позицията зад нападателя Спас Делев, който е по-силен на фланга. До момента разградчани така и не успяват да заменят пълноценно напусналия през зимата Каули. И явно през лятото ще се огледат за привличането на офанзивен халф. След края на кампанията са възможни и изходящи трансфери, като най-голям интерес има към Бърнард Текпетей.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ