България победи Турция на Световното по хокей на лед за мъже в Дивизия II, група „В“

България Хокей на лед Мъже

Националният отбор на България по хокей на лед за мъже постигна престижна победа с 5:3 (1:0, 2:0, 2:3) над домакина Турция в мач от третия кръг на световното първенство в Дивизия II, група „В“, което се провежда в Истанбул.

С успеха възпитаниците на старши треньора Томаш Церепко запазиха пълния си актив от точки, като след три мача имат 9, колкото има и лидерът Обединени арабски емирства, който обаче е с по-добра голова разлика.

От 16:30 часа България играе с ОАЕ в пряк сблъсък за първото място в групата, което дава право на промоция в по-горната група „А“ през следващата година.

Срещу Турция българският отбор спечели първите две третини на мача. Мартин Наков откри 16 минути след началото на двубоя, а в третата минута на втория период Томислав Георгиев покачи на 2:0.

18-годишният Никола Чальов вкара за 3:0 пет минути преди края на втората третина и изглеждаше, че е осигурил победата на българите.

Турците обаче започнаха вихрено последната част на мача и вкараха три гола чрез Юсеф Карс, Йомер Карс и Огюз Каракоч, за да докарат резултата до 3:3 при оставащи малко повече от осем минути до края.

Българският отбор обаче нанесе решителния си удар в последната минута. 18 секунди преди изтичането на редовното време Даниел Дилков вкара за 4:3, а веднага след булата за подновяване на играта Константин Диков вкара на празна врата за крайното 5:3.

Поражението остави Турция на четвърто място в класирането с една победа от три мача.

Автор: БТА
Снимка: Официална фейсбук страница на БФХЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ