Лъчезар Танев: Имам какво да кажа на ЦСКА, Левски имат по-качествени играчи, а плащат по-малко пари

7 Dni Sport20.04.2023
Лъчезар Танев, Пламен Марков

Футболният мениджър Лъчезар Танев говори преди „Дарик“ по различни теми около българския и световния футбол – дербито ЦСКА – Левски, шансовете на ЦСКА за титлата в България, развитието на Мартин Георгиев в Барселона, чужденците в българския футбол.

За Григор Димитров 

Вчера бях на мача му, в който той победи. Изглеждаше доста добре и предполагам, че някакъв вирус, който го е възпрепятствал. Повече подробности не знам.

За дербито ЦСКА – Левски 

Мача го гледах. Не съм много изненадан от това, което видях. За съжаление доста посредствен футбол, с малко повече желание от Левски да спечелят мача и мисля, че с малко по-качествени играчи въпреки по-малкото инвестирани пари. Този футбол го гледаме от доста време едва ли ще се случи нещо по позитивно, ако продължаваме така да се развиваме.

За ЦСКА и чужденците в българския футбол

„Не е добре за нашия футбол. Бързата реализация на някакви временни успехи, които самите клубове смятат, че трябва да ги имат налага, че трябва да се взимат бързо на посредствено ниво играчи. Наистина качествени играчи не е лесно да ги доведем в България.“

„Тази дестинация не е атрактивана за тях. Все още могат в Южна АМерика да се намерят играчи. В Европа по една или друга причина не играещи – от Втора лига на Франция, на Испания. Не е добре за нашия футбол, че няма млади момчета. Първо те трябва да бъдат развити, после да им се дават минути да играят.“

„За директно и бързо представяне е така. Да не говорим за нашите деца и юноши, че няма да ни стигне времето. Прочетох днес мнение на Пламен Марков – не се различава много от моето. Инфрастуктурата, формирането на юноши – ние сме далеч от това нещо. Професионалният футбол – много пъти без да имам кой знае какво значение или интерес от това нещо просто споделям, че нямат силна професионална лига, която да им споделя интересите.“

„Промените не стават с еднозначни мнения на хора с име и авторитет. Тези неща стават при организация между клубовете с желание за по-различен начин да се провежда първенството. Тия неща не се коментират между клубовете. Всеки се спасява както може и въз основа на това кой какви контакти и връзки има по ръководните органи. Това е самата истина и ние си я говорим от много години.“

За шансовете на ЦСКА за титлата

„Все още всичко зависи от ЦСКА, те са водачи. Това, което виждам, не ме обнадеждава. Играчите на ЦСКА са посредствени, болшинството. Няма какво да се заблуждаваме. Аз най-добре знам каква е червената фланелка и каква е мотивацията. Но това са фактори след като ти трябва да си добър футболист – както и да се мотивираш, ако не си добър футболист, не става. Всичко останало е впоследствие на качествата“, каза Танев.

„Повечето играчи са посредствени – на по-високо ниво са – Тобиас Хайнц, левият защитник – Брадли де Нойер, Бусато от известна степен. Това не изключва да станат шампиони. Саша Илич вижда какво притежава, избрал е тактиката на директния футбол, разчита на статичния положения и някоя друга контраатака. ЦСКА има затруднения в изнасянето на топката, задържането на топката“, завърши импресариото.

За Мартин Георгиев в Барселона

Отзивите са положителни. Той идва от един футбол, от една държава с един начин на живот, традиции, говорим чисто човешки и футбол, който е доста по-бърз тук и динамичен. Първата година се налагат доста усилия, представя се добре и се надявам и догодина да остане. Той е един от играчите, които имат качествата да растат и след време да играе в силните първенства. Той е много интелигентно момче, а голям футбол трудно се играе от простовати момчета.

За Барселона 

Със сигурност имат надежда да се завърне Лионел Меси. Дали ще съумее зависи от числата. Тук няма ще се обадим на тоя и оня. Тук се спазва финансовият феърплей и се спазва от всеки няма значение дали се казва Барселона или Осасуна.

Дали има желание да се върне да работи в управлението на българския футбол 

„Като че ли преди години имах повече амбиции. Виждам примирение в клубовете. Насила хубост не става. Те самите не искат да има реален, честен футбол. Мисля, че разбирам от тая материя, но ако клубовете нямат желание нещата да са организирани, да им се даде голяма възможност да си определят желанията, исканията. Тука е избран един Тебас, който е президент на Лигата и клубовете го слушат.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ