Юлиана Ненова се класира за финал на Европейското, Селишка отпадна след неприятна контузия

Юлиана Янева

Юлияна Янева се класира на финал в категория до 68 кг на европейското първенство по борба в Загреб и в него ще има шанс за реванш срещу украинката Алла Белинска, срещу която загуби златото през 2021. Миглена Селишка пък отпадна, след като извади рамо на четвъртфиналите и болките се усилиха в следващата схватка.

Янева спечели и двата си мача в първата сесия с техническо превъзходство, а на полуфиналите трябваше да се изправи срещу чехкинята Адела Ханзликова, която обаче е контузена и не се яви на тепиха. Така българската националка стигна до финал, където ще срещне Белинска. Украинката я победи на финал преди две години в бившата категория на двете до 72 кг.

Селишка извади лявото си рамо по време на четвъртфиналната схватка на 50 кг срещу Емилия Алина Вук, която българката надви със 7:2. Тя изпитваше видима болка, но три часа по-късно излезе отново на тепиха срещу европейската шампионка от 2019 Оксана Ливач (Украйна). Селишка поведе с две точки в самото начало, но в средата на схватка контузията се влоши и украинката обърна до крайното 3:2.

Селишка почти със сигурност няма да се бори за бронзов медал в четвъртък.

Утре за България стартират още четири състезателки. Евелина Николова, Биляна Дудова и Мими Христова започват директно от четвъртфиналите заради високия си ранг съответно на 57, 62 и 65 кг, а София Георгиева стартира в новата си категория до 72 кг срещу вицешампионката Полин Льокарпентие от Франция.

Снимка: Официална фейсбук страница на БФБорба


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ