България с участници във всички пет дисциплини в турнира по бадминтон на Европейските игри в Полша

Сестри Стоеви

България ще има участници във всичките пет дисциплини в турнира по бадминтон на Европейските игри, които ще се проведат от 21 юни до 2 юли в Полша. Мачовете ще се играят в Тарнов, около 80 км източно от Краков от 26 юни до 2 юли. Страната ни ще участва с шест състезатели, като до 2 юни федерацията има срок да обяви имената. За момента не е сигурно само името на участника при мъжете. Останалите са Христомира Поповска при жените, Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки жени, Иван Русев и Илиян Стойнов на двойки мъже и Поповска/Стойнов на смесени двойки.

Междувременно, България има трима номинирани състезатели за Годишните награди на Европейската федерация. Стефани Стоева и Габриела Стоева са сред финалистите за отличието най-добра състезателка на 2022-а, след като спечелиха третата си европейска титла. Калояна Налбантова е сред номинираните за най-добър млад играч на годината, след като стана шампионка за девойки до 19 години.

Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на по време на Конгреса на европейската централа на 22 април в Баку (Азербайджан).

Автор: БТА

Снимка: Фейсбук страница Българи


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ