Черноморец и Спартак Плевен най-вероятно ще се борят за полуфиналите в НБЛ, но още не е сигурно

БК Спартак Плевен

Вече е почти ясна и втората четвъртфинална серия в Националната баскетболна лига. Тя най-вероятно ще противопостави отборите на Черноморец и Спартак Плевен, които ще завършат четвърти и пети в крайното класиране на първенството. Плевенчани не могат да бъдат изместени от топ 5, докато „акулите“ все още могат да бъдат задминати от Левски, но при положение че бургазлии загубят трите си мача до края на сезона, а „сините“ спечелят всеки един от тях.

Във временното подреждане Спартак Плевен е четвърти с баланс от 16-12, докато Черноморец е пети с 16-11. Много е вероятно “акулите” да изпреварят своя съперник, тъй като програмата им до края на кампанията изглежда по-лесна. Черноморец се изправя последователно срещу Черно море, Берое и Ямбол вкъщи, докато Спартак гостува на Рилски спортист и Балкан. Интригата между двата тима ще бъде за това кой ще си осигури четвъртото място, в резултат на което ще получи домакинско предимство в серията.

Бургазлии и плевенчани се срещнаха три пъти през сезона, като балансът е 2-1 в полза на тима на Васил Евтимов. Спартак нанесе първия удар с победа в “Балканстрой” с 84:77, но след това Черноморец взе двете си домакинства – 88:81 и 90:76 в Бургас.

Както е известно, досега беше ясно единствено, че Рилски спортист и Академик Пловдив ще премерят сили в първия кръг на плейофите. В последните три кръга от шампионата предстои да бъде решена битката за второто място между Балкан (20-7) и ЦСКА (19-8), а освен това ще разберем и кой ще бъде шести – Берое (13-15) или Левски (13-14).

НБЛ се подновява в сряда с пет мача от 31-вия кръг – Шумен срещу Балкан, Черноморец срещу Черно море, ЦСКА срещу Ямбол, Рилски спортист срещу Спартак Плевен и Левски срещу Академик Пловдив.

Автор: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ