Българин спечели титлата в шотландската Лига 1

Николай Тодоров

Шотландският Дънфърмлин, където се състава Николай Тодоров, си осигури предсрочно титлата в Лига 1 след категоричен успех с 5:0 над гостуващия Куин оф дъ Саут. Българският нападател остана като неизползвана резерва в двубоя, победата в който донесе недостижима преднина от 13 точки пред втория Фолкърк 3 кръга преди края на първенството. Тодоров бе сред основните фигури в тима на „черно-белите“, реализирайки 11 гола през кампанията, последният от които бе отбелязан в предходния двубой срещу Питърхед.

Дънфърмлин изненадващо за мнозина отпадна от Чемпиъншип през изминалата кампания, но след само година „изгнание“ се завръща във второто ниво на шотландския футбол и то по възможно най-категоричен начин: 21 победи, 11 равенства и едва 1 загуба в мачовете до момента

Часове след триумфа 26-годишният стрелец сподели за всички емоции около постигнатата промоция:

Беше супер! Това ни бе цел номер 1 сезона – да покажем и докажем на хората, че ние не принадлежим в тази лига. Както съм казвал и преди, аз дойдох в Дънфърмлин, за да получа промоция във Висшата лига. Това просто е една стъпка напред и ще се насладим на нея в следващите няколко дни, но след това се връщаме на работа, защото само ние можем да си я свършим.

Договорът на Николай Тодоров изтича в края на сезона и логично следва въпросът дали ще продължи с тях и през следващата кампания:

Агентът ми и аз сме във връзка с няколко клуба, както и с Дънфърмлин, но засега искам да се фокусирам напълно върху доиграването на мачовете. След това ще взимам решения.

Бившият младежки национал на България е изградил сериозен имидж в шотландското първенство, състезавайки се вече 7 години за традиционни отбори в страната като Дънфърмлин, Хартс, Ливингстън и Инвърнес.

Автор: Гонг

Снимка: Официален сайт на ФК Дънфърмлин


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ