Ботев се сбогува с Коматево, мъките за феновете приключват

Ботев Пд -агитка на Централната трибуна в Коматево

Ботев Пловдив се сбогува с Коматево. Днес канарчетата ще изиграят последния си шампионатен мач на клубната база. От 14:45 часа жълто-черните приемат Спартак Варна. За следващото домакинство с Левски на 29 април (събота) Ботев се завръща на „Колежа“, който вече е почти готов и в сряда ще получи Акт 16.

Ходенето по мъките продължи малко над 9 години. На 23 февруари 2014-а се изиграва първия официален шампионатен мач на базата в „Коматево“. Жълто-черните“приемат шампиона Лудогорец. По това време ръководството на пловдивчани вече е взело решението изграждането на новия стадион „Христо Ботев“ да не става трибуна по трибуна, както беше първоначално планирано. „Колежа“ е съборен изцяло, а надеждите тогава са, че най-късно до 2 години канарчетата отново ще се върнат там. Мачът с разградчани завършва 2:2, като и двете попадения за домакините бележи новото попълнение Юнес Хамза (14, 52), който дебютира в родния елит. За тима от Разград се разписват Козмин Моци (23) и Върджил Мисиджан (63).

Наставникът Бруно Балтазар пък направи 100 дни начело на Ботев, в които записа по-добър актив от Азрудин Валентич в първите му 7 мача в елита.

Спартак Варна пък ще се опита да спре пропадането. Соколите записаха 4 поредни загуби и мисията им за спасение стана още по-трудна. Затова днешният двубой за Херо и възпитаниците му е повече от задължителен.

Автор: Тема спорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ