Иван Иванов: Очаквана загуба, момчетата бяха уморени. Такива мачове не трябва да се играят на изкуствен терен

Иван Иванов

Старши треньорът на дубъла на Славия Иван Иванов даде мнението си пред колегите от Спортал, след загубата на своя тим от дубъла на Левски. „Белите“ отстъпиха с 3:7 като гост, но според Иванов представянето на неговия тим е било очаквано. Той повдигна и въпроса защо двубоят се е провел на изкуствен терен, вместо на трева.

Като загуба, бе очаквана. Не очаквах, че моите футболисти ще надскочат себе си. Бяхме на турнир в Швейцария, изиграхме три мача за три дена, имаше много натоварване. Видимо бе, че има една наситеност и на момчетата не им е до футбол. Не ги оправдавам, така че за мен беше очаквано. Може би една идея под ниво бяхме на база отбор. Може да са били и във великденска почивка вече. Нормално и очаквано представяне, просто не трябваше да допускаме този резултат. Направихме нелоши неща във фаза атака, но сами видяхте, че ни вкараха 4 гола от наши глупости.

Дори и ключовите футболисти да играха днес и те щяха да изглеждат така. Видимо имаме и проблеми след турнира. Иначе само един въпрос ще задам на Левски, без да се заяждам и правя на интересен. Подготвяме футболисти, които да бъдат вкарани в първия отбор, да бъдат от полза на българския национален футбол, защото и двете школи имаме добри фдутболисти. И на 19-годишна възраст ние играем на изкуствен терен. На нас цялата ни нагласа бе да играем на трева, тренирахме на трева и днес сутринта ни казват, че сме на изкуствения терен.

На младите футболисти им е изключително трудно да се адаптират на трева, когато влязат в професионалния футбол. И ние вместо на тази възраст да ги обиграваме на трева и да ги подготвяме, играем на 19 години все още на изкуствен. Но това явно е проблем на целия български футбол и е една от причините нещата да не вървят„, заяви Иванов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ