Балкан ще търси задължителна победа срещу Черно море, за да си върне второто място

Балкан Ботевград

Шампионът на България Балкан се изправя срещу Черно море Тича в среща от 30-ия кръг в Националната баскетболна лига. Двубоят е с особена важност за ботевградчани, които вече загубиха второто си място в класирането и сега ще се борят да си го върнат, като това ще стане единствено с успех във Варна. Двубоят започва днес от 18:00 часа в зала “Христо Борисов”.

В момента Балкан е трети в таблицата с баланс от 19-7, докато втори вече е тимът на ЦСКА, който в сряда преодоля Черноморец и се намести поне временно на втората позиция със своя актив от 19-8. “Армейците” обаче са с мач повече от Балкан, така че “зелените” ще имат възможност да си върнат обратно мястото днес.

Тимът на Петър Златанович ще се опита да запише третата си поредна победа в първенството, след като в последните два кръга се наложи над Черноморец и Ямбол. Черно море пък ще пробва да спре серия от пет последователни неуспеха, като “моряците” загубиха 10 от последните си 11 мача в шампионата.

Въпреки че е с далеч по-опитния и класен състав, Балкан не успя да бъде достатъчно убедителен в двубоите срещу Черно море. “Зелените” спечелиха първия сблъсък в Ботевград с 98:87 след обрат през второто полувреме, а в началото на февруари едва съумяха да си тръгнат с успеха от Варна, след като излъгаха опонента си с 88:85. И в двата двубоя обаче Черно море разчиташе на своя лидер Аверил Ъгба, който тази вечер няма да е на линия заради контузия, която прекрати сезона му.

Автор:Спортал
Снимка:Официална фейсбук страница на БК Балкан Ботевград


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ