ЦСКА вдига универсалния си боец Тибо Вион за Вечното дерби

7 Dni Sport14.04.2023
Бодьо/Глимт - ЦСКА, Тибо Вион

ЦСКА получи добри новини няколко дни преди вечното дерби с Левски. Мач номер 1 у нас е в понеделник от 17:30 часа на националния стадион „Васил Левски“. Вчера на пълни обороти със съотборниците си тренира Тибо Вион. Универсалният боец на армейците ще бъде готов за сблъсъка със сините и ще може да бъде използван от треньора Саша Илич като титуляр. Французинът бе заменен принудително още в 30-ата минута на мача със Славия, след като получи тежък удар в областта на ребрата. Заради силната болка той бе откаран в болница, а прогнозите не изглеждаха добри. В крайна сметка направените рентгенови снимки показаха, че няма счупване, а само натъртване. Вион тренира на облекчен режим в сряда, но вчера се включи пълноценно към заниманието на своите съотборници и със сигурност ще е готов за дербито с Левски.

Французинът е много ценен за Саша Илич заради умението си да играе на няколко позиции. По презумпция той действа в ролята на десен бек и халфбек, но неведнъж се е представял на ниво и в предмостието на отбраната, както и на левия фланг. В момента твърд титуляр на този пост е Брадли де Нойер, но не е изключено Вион да бъде преместен в центъра, а срещу Левски като десен халфбек да действа Гарсес. Саша Илич ще вземе крайното си решение в последната тренировка на тима в неделя. Ако Вион отново започне на десния фланг, Гарсес ще си партнира с Назон в атака.

В групата на армейците срещу сините ще се завърне Иван Турицов, който обаче със сигурност ще остане на резервната скамейка. Родният национал лекуваше травма в коляното повече от месец, като за последно бе на терена при победата с 1:0 над Септември в края на февруари.

С шансове да попадне в групата е и Лазар Туфегджич, който страда от разтежение. Сърбинът вече тренира със съотборниците си, но все още не се готви на 100 процента. Индивидуални занимания провежда Асен Дончев, който е на финалния етап от възстановяването си след операция.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ