Козовете в атака на Левски срещу ЦСКА

7 Dni Sport13.04.2023
Левски - Ботев Враца, Уелтън

Впонеделник предстои второто дерби между ЦСКА и Левски през този сезон. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ започва в 17:30 часа, а в първата среща между двата тима през кампанията „сините“ се наложиха над „червените“ с 2:0.

В последно време на „Герена“ се говори за всичко друго, но не и футбол. След успеха с 1:0 над Локомотив София треньорът Станимир Стоилов обяви, че напуска, а негов заместник ще бъде Елин Топузаков. За Топчо определено няма да е лесно да наследи Мъри. Младият специалист едва ли ще прави големи промени в играта на столичани, след като според почти всички футболни специалисти Левски е сред най-добре играещите отбори у нас.

Къде обаче е силата на Левски и какви козове в атака има отбора в предстоящото дерби?

През 2022 година „сини“ и „червени“ изиграха общо четири мача помежду си, като възпитаниците на Станимир Стоилов спечелиха два, а още два мача завършиха 0:0. Тимът не допусна гол във въпросните четири срещи, но за защитата ще стане дума в следващите дни.

През последната повече от година и половина силата на Левски в атака беше в играта по фланговете. Бразилците Уелтън и Роналдо създадоха доста грижи на защитата на ЦСКА, като първият беше в основната на победния гол във финала за Sesame Купа на България и определено обича да се изправя срещу десния бек на „червените“ Иван Турицов. Роналдо направи страхотна асистенция и напълно надигра Брадли де Нойер при успеха на „сините“ с 2:0 по-рано през сезона, като тогава подаде на Уелтън за второто попадение.

Крайните защитници на Левски – Жереми Петрис и Цунами, също се намират в страхотна форма, като и двамата обичат да се включват в атака, което е гаранция за сериозни трудности пред отбраната на съперника.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ