България поведе на Норвегия на „Били Джийн Кинг къп“

7 Dni Sport13.04.2023
Гергана Топалова

Женският национален отбор на България поведе на Норвегия с 1:0 победи в четвъртата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп“. Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

Лия Каратанчева направи обрат и се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Улрике Еклери. Срещата продължи 2 часа и 14 минути. Това е трета победа от три мача на сингъл за Каратанчева.

Във втория мач на сингъл ще играят Гергана Топалова и Малене Хелгьо

До момента България има две победи и едва загуба на турнира. Нашите момичета се наложиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Преди днешните мачове България дели второто място в класирането с отбора на Швеция. Сърбия е лидер в подреждането с три победи и нито една загуба. На четвърто и пето място са Дания и Норвегия с по една победа и две загуби, а Хърватия е на последната позиция с три поражения.

Тимовете са разделени в две групи – едната от пет, а другата от шест отбори. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ