Шампионът Хебър гостува на амбицирания Левски в първи полуфинал от НВЛ

Левски Хебър волейбол мъже 7

Шампионът Хебър (Пазарджик) и Левски София излизат днес един срещу друг в първи мач помежду си от полуфиналите на efbet Супер Волей.

Домакини са „сините“, а мачът е в столичната зала „Левски София“ от 20:15 часа. Двубоят е телевизионен и ще бъде предаван пряко.

В полуфиналната серия се играе до 3 победи от пет мача.

Като втори след редовния сезон Левски е домакин в първите две срещи. Вторият двубой е утре, 13 април, от 19:30 часа. Серията следва с два мача в Пазарджик, които са насрочени за 16 и 17 април. При достигане до пети решителен двубой, той ще се играе на 19 април, отново в София.

Полуфиналният сблъсък противопоставя два съперника изпълнени с амбиции за достигане да финал.

Представителите на „сините“ завършиха втори след редовния сезон в елита. Те направиха много ярко присъствие, както и силни мачове, а младите надежди, заедно с опитните играчи демонстрираха спойка и колектив, което доведе до възхода им.

Левскарите отбелязаха две победи над Хебър в редовния сезон, като това им дава известна доза увереност и психологическо предимство на старта на сблъсъците. В полуфиналната серията те имат и домакинско предимство, тъй като при достигане до пети решителен двубой, той ще е на техен терен.

Хебър пък започна защитата на титлата си от изминалия сезон и е решен да запише нов златен требъл. Волейболистите на Пазарджик притежават голям опит и ерудиция. Не веднъж са се измъквали от трудни ситуации и опрени до стената са се вдигали на успешен щурм. Демонстрираха го и при квалификациите за влизане в групите на Шампионска лига, показаха го и на финала на Купа България, когато обърнаха Дея от 0:2 до победа с 3:2.

„Тигрите“ не са не само актуалният шампион, но имат и едно ценно предимство – притежават шампионски манталитет. Гостите пристигнаха в пълен състав, като отново ще могат да разчитат на основни играчи във важните срещи.

Очертава се изключително интересна полуфинална серия и любопитни сблъсъци между двата тима, като седмицата преди Великден ще е наситена с емоции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ