Станимира Петрова: Не участвах на Световното първенство, заради бъбречна криза. Мечтая за участие на Олимпиадата догодина

Станимира Петрова,

Станимира Петрова пропусна световното първенство по бокс в Индия заради спешна операция след бъбречна криза. Световната и европейска шампионка вече е възстановена и тренира за сбъдване на олимпийската си мечта.

В Делхи не успях да участвам, тъй като още по време на първия полет получих бъбречна криза. При кацането в Дубай ме посрещнаха с линейка и ме откараха в спешното. Оказа се, че имам два камъка – в уретера и в бъбрека. Опитахме с много течности да ги изкараме от организма, но за съжаление не се получи. Наложи се операция, важното е, че вече съм добре. Бях в много добра форма, може би най-добрата от години и вярвах, че мога за бия всички.
На Европейските игри в Полша през юни ще участвам в категория до 54 кг. Надявам се да спечеля квота за Олимпиадата догодина, защото това е медалът, който ми липса .
След Токио се отказах от спорта, но после реших да се върна. Имаше разочарование в мен, а може би и психически се бях изморила. Петър Лесов ме убеди да направя тази крачка, както и един разговор със Стефка Костадинова, който ме мотивира страшно много„, разкри Петрова пред NOVA.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ