Кметът на Плевен апелира местния бизнес в града да подкрепи финансово светоните шампиони по спортни танци

338841674_525498623079792_6518479840307694171_n

Кметът на Плевен апелира бизнеса да подкрепи финансово световните шампиони по спортни танци Татяна Македонска и Момчил Петков. Георг Спартански се ангажира с лично дарение като призова и фирмите от Плевен и страната да финансират подготовката и участията на младите състезатели, доказали възможностите си, да реализират нови постижения за България.

Татяна Македонска и Момчил Петков са подготвени в клуба по спортни танци „Артефакт“ с треньор Люба Валентинова. Те завоюваха златни медали на световното първенство в Италия в категория латинотанци при младежите „World Syllabus Championships 2023“ в град Пиeве Ди Ченто, Болоня. Българският химн е прозвучал за първи път на 26 март т.г. в чест на световни шампиони от България в 50-годишната история на спортните танци у нас. Плевенската двойка е победила в надпревара с 25 двойки от цял свят.

Кметът Спартански удостои треньорката и състезателите с „Почетен знак на Плевен“. Люба Валентинова заяви, че ще зависи от финансовите им възможности участието на шампионите догодина в международните състезания, затова е благодарна на кмета Спартански, който апелира към бизнеса да помага на талантите от Плевен. На клуба и на двамата състезатели предстоят нови състезания.

Националният шампионат по спортни танци за пръв път от 20 години насам ще се състои в Плевен през септември тази година, заедно с международен лагер, уточниха от клуба.

Татяна Македонска е на 14 години – ученичка е в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, а Момчил Петков е в 11-ти клас на НУИ”Панайот. Пипков”, специалност „Изящни изкуства”.

Aвтор: БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ