Българските хокейни националки се сбиха с тези на Румъния, на Световното първенство. Реферите присъдиха 554 наказателни минути

340014705_2472567629567797_2035693437640214917_n

Невероятните 554 наказателни минути са присъдени от реферите след края на хокейната среща между Румъния и България в дивизия 3 на Световното първенство за жени. Срещата се състоя късно снощи в Брашов и беше директен спор за 4-ото място в групата. Но след края на мача дамите от двете страни започват масов бой, който завършва в крайна сметка с 265 наказателни минути за румънския състав и 289 за българките. За румънките има и утежняващо наказание, тъй като те са нападнали да бият и съдиите.

Сайтът danslescoulisses.com, който подробно описва ексцесиите, очаква сериозни наказания за участничките в боя, както по всяка вероятност и за федерациите. Интересно е какво провокира такова насилие, като за момента няма официална информация какво е отключило агресията.

Мачът завърши 2:10 за румънките, като в началото на третата част беше 2:3. Явно проблемите са ескалирали до крайност в последните минута и половина, които се играха над 10 минути. След финалната сирена обаче избухна общо меле и всички хокеистки започнаха здраво да се бият. Дори вратарките стигнаха до удари и според правилата на Международната федерация по хокей на лед (IIHF), бяха наложени тежки наказания. Общо 554 наказателни минути бяха дадени от притиснатите от ситуацията съдии и делегатски апарат. В този шампионат за бой се дават 25 минути наказание. 19 играчи получиха такова наказание след мача, което обяснява големия брой наказателни минути.

От българския отбор санкциите бяха наложени на Симона Аспарухова, Поля Петрова, Анна Евстатиева, Жасмин Димитрова, Стефани Байкушева, Михаела Крумова, вратарката Петя Симеонова и Севгин Чобан.

Емоциите започнали да ескалират още през втората третина, когато бяха дадени две големи наказания, едното от които за 25 минути на българската голмайсторка Мария Руневска. Другото е на капитанката ни Стефани Стоянова, която е ударила със стик Ана Барбул от Румъния.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ