„Време е да кажа истината защо Светльо Вуцов бе натирен и заместен от 47-годшния Георги Петков срещу ЦСКА“

7 Dni Sport10.04.2023
Славия - ЦСКА, Георги Петков

47-годишният ветеран Георги Петков изненадващо се появи на вратата на Славия в столичното дерби с ЦСКА, спечелено от „армейците“ с 2:0 на стадиона в „Овча купел“. Всички фенове очакваха националът Светослав Вуцов да застана под 7-метровата рамка – още повече, че той е твърд титуляр в състава на „белите“. Златомир Загорчич обаче направи сензационна рокада. БЛИЦ разбра истината за решението на сръбския специалист с български паспорт.

„Светльо допусна грешки в мача за Купата срещу Локомотив (София), които костваха отпадането на Славия от 1/4-финалната фаза. Освен това той не беше на ниво и в някои от предните мачове. Поради тази причина беше направена рокада на вратарския пост в белия тим. Рано или късно Светльо ще се завърне на титулярното място, защото той е един от най-добрите вратари в българския футбол през последните 10 години“, аргументираха се достоверни източници на колегите от „БЛИЦ“.

Веднага след мача тръгнаха слухове, че Вуцов е контузен и поради тази причина не е застанал на вратата. Друга мълва гласеше, че Светльо останал резерва заради фенските си пристрастия към ЦСКА.

Припомняме, че Георги Петков изигра исторически мач срещу ЦСКА и подобри собствения си рекорд за най-възрастен футболист, взел участие в мач от елита. Предишното му постижение е от 20 февруари 2020, когато е на 45 години, 11 месеца и 6 дни, а днес игра на 47 години и 27 дни в първия си двубой от началото на настоящия сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ