Антъни Иванов и федерацията по плуване си стиснаха ръцете

7 Dni Sport08.04.2023
Антъни Иванов,

Както и да е точното наименование на ситуацията между българския ас в плуването Антъни Иванов и федерацията ни, новото в нея е, че двете страни са се срещнали и са провели ползотворен разговор.

23-годишният търновец и президентът Георги Аврамчев и генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски, образно казано, са си стиснали ръцете за предстоящата съвместна работа, научи “24 часа”.

Тази година Антъни отказа да подпише договора с централата ни, който му осигурява възнаграждение, средства за подготовка и регламентира правата и задълженията на състезателя.

Пред “24 часа” Иванов обясни, че това няма да му попречи да плува за България и да атакува норматив за световното във Фукуока (Яп) през лятото и олимпийските игри в Париж догодина.

Юридическият му съветник Георги Градев пък обяви, че клиентът му не бил съгласен с някои клаузи, които дефинира като “затваряне на устата”. От федерацията отговориха, че това не отговаря на истината и не смятат да правят компромиси с исканията на Антъни за договора.

Иванов се прибра в България за държавното отборно и се срещна с Аврамчев и Минковски.

Двете страни са се разбрали, че общата им цел е да се гонят високи цели като класиране на световните във Фукуока и това в Доха догодина, както и за олимпиадата във френската столица.

За целта трябва да се възстанови регулярният тренировъчен процес на състезателя.

Предстои Иванов да избере къде ще води подготовка. Единият вариант е само в България, а другият е у нас и в САЩ.

Иначе националната ни антидопингова лаборатория направи 2 проверки на Антъни за 3 дни. Предстои Спортният арбитражен съд в Лозана да вземе окончателно решение за казуса с 3-те случая, при които той не бе откри за тест.

В първия ден от държавното Антъни стана шампион със смесената щафета на 4 х 100 м свободен стил на “Черно море”.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ