Виктор Попов от Черно море е номер 1 по пресечени пасове на 1/4-финалите за Купата, Арда е най-грубия отбор

виктор попов

Десният защитник на Черно море (Варна) Виктор Попов е номер 1 по пресечени пасове във всички четвъртфинални мачове в турнира за Купата на България, показва статистиката на Професионалната футболна лига (ПФЛ). 22-годишният Попов е предугадил 17 пъти атаките на съперника ЦСКА и е взел топката.

Второто място също се държи от хора, участвали в тази среща, завършила 2:1 за варненци. Това са армейците Амос Юга и Юрген Матай.

Най-много нарушения е направил отборът на Арда (Кърджали) – 22, от които 10 в собствената половина. Втори е Спартак Варна с 16 нарушения. Най-малко фалове е направил тимът на Локомотив София – 9. Най-много нарушения е извършил Александър Цветков от Спартак Варна – 6, а най-фаулираният играч бе Галин Иванов от Славия – 4 фаула срещу него.

Отборът на Лудогорец е спечелил 54% от единоборствата в мача срещу Спартак Варна и е първи по този показател. На второ място е Славия с 53% спечелени единоборства, а трети Черно море с 51% спечелени. От футболистите най-много единоборства е спечелил Юрген Матай от ЦСКА – 17 от 30, а втори е Велко Йеленкович от Славия с 15. В процентно съотношение най-добър в това отношение е Лазар Марин от ЦСКА 1948 с 85% спечелени единоборства – 11 от 13.

Лудогорец отправи най-много удари по посока вратата на Спартак Варна – 16, от които 10 попаднаха в очертанията. Арда е втори по този показател с 15 шута и 5 в очертанията на вратата на ЦСКА 1948. На трето място е за Славия с 13 удара и 4 попаднали в очертанията. Най-малко шутираха Спартак Варна (4 удара/2 в очертанията) и Черно море (7 удара/3 в очертанията). Любопитно или не, Локомотив (София) и Черно море са отборите, които са държали топката най-малък процент от времетраенето. Но и двата отбора се оказаха победители в своите мачове, въпреки че играчите им контролираха кълбото Локомотив София – едва 17 минути и 16 секунди и Черно море със 17 минути и 47 секунди.

Българската професионална футболна лига продължава инициативата за определяне на „Гол на месеца“ както за efbet Лига, така и за Втора лига на България. От днес започна гласуването за Втора лига за месец март.

Начинът на определянето на победителя ще бъде същият като за елитната ни група – гласуване в профилите на Лигата във Facebook и YouTube-канала. Номинираните към момента са Хюсеин Кельовлуев (Лудогорец II) с попадение срещу ОФК Спартак (Плевен), Митко Русанов пак от Лудогорец II за гол в същия мач, Илия Русинов от Спортист (Своге) при гостуването на Етър и Емил Янчев от Дунав Русе във вратата на Янтра 2019 (Габрово).

Автор:БТА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ