Генералният секретар на БФХГ: За девойките е много важно представянето им на „София къп“. Конкуренцията е голяма, но нашите момичета имат силни композиции

339139353_6121814441231856_7925336039688447146_n

Генералният секретар на Българката федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Росина Атанасова заяви, че турнира „София къп“ е много важен в подготовката на девойките за предстоящото Световно първенство в Румъния през месец юли.

Днес българките проведоха подиум тренировка, в която не взе участие Елвира Краснобаева и представителките ни при жените Ева Брезалиева, Магдалина Миневска и Татяна Воложанина.

За девойките е много важно представянето им в България на този турнир, тъй като конкуренцията е изключително голяма и това ще им даде възможност да направят една сериозна проверка на подготовката си до момента. Елвира тренира със жените, които днес пропуснаха подиум тренировката, тъй като имаме само 30 минути и предпочетоха да предоставят времето на по-младите„, каза Атанасова.

Интересът към турнира е много голям, неочаквано за нас, 35 държави. Мисля, че причината за това е предстоящото Световно първенство за девойки през месец юли и недостатъчният брой турнири, на които девойките да могат да покажат своите програми, да получат някаква рутина преди такова голямо събитие като Световното. Европейското първенство е само за ансамбъл при девойките тази година, такъв е форматът, индивидуалното имат само Световно първенство. То ще бъде една последна проверка преди Световния шампионат в Румъния„, добави тя.

Българският ансамбъл за девойки има много силни композиции с пет топки и с пет въжета.

Нашите момичета имат много силни композиции, много динамични, наситени. . . наистина за тази възраст изключително впечатляващи са, особено на топки. Въжетата също интересни, просто това е уред, който нашите деца играят само на 9 и на 10 години и затова е малко по-сложно изработването му, малко по-сложно да се върне тази техника, защото те вече са на 14-15 години и отдавна не са играли този уред, но на днешната тренировка видяхме, че доста са поизчистили съчетанието, така че се надявам да покажат най-доброто от себе си. Ансамбъл девойки и индивидуално участваха на два турнира само от началото на годината. Надявам се да има хора, които да ги подкрепят. Състезанието започва утре сутринта с ансамблите и веднага след това са девойки квалификациите на първите два уреда„, каза още Атанасова.

Снимка: Официална фейсбук страница на БФХГ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ