Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис

7 Dni Sport06.04.2023
Сесил Каратанчева

Сесил Каратанчева се завръща в професионалния тенис след 4-годишно отсъствие. Тя ще участва на турнира на клей в Сарагоса, Испания, следващата седмица (10-15 април).

Бившата номер 35 в света влиза директно в основната схема на състезанието, което е с награден фонд 80 000 долара.

Сесил е със защитена позиция в световната ранглиста от юли 2019 г., когато изигра проследния си мач при професионалистите. Тогава тя бе на 213-та позиция. От няколко седмици Каратанчева тренира в Испания. В интервю за БНР тя намекна за завръщането, но не пожела да го направи официално. Поставена под номер 3 в Сарагоса е първата ракета на България Виктория Томова.

Макар че след лятото на 2019 г. няма участия по турнири, Каратанчева така и никога не е обявявала официално край на своята състезателна кариера. Междувременно през пролетта на 2021 г. тя откри собствена тенис академия в София, а през лятото на същата година роди и първото си дете – син на име Матео. Софиянката, която през август ще навърши 34-години, ще се опита да тръгне по пътя на Цветана Пиронкова, която се завърна изключително успешно на корта, след като стана майка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ