Зингаревич: Работим по селекцията постоянно. В бъдеще стадионът ще носи името на някой спонсор

Ботев Пловдив, Антон Зингаревич

Босът на Ботев Пд Антон Зингаревич посети „Колежа“ във вторник следобед. След това той даде интервю пред колегите от Пловдив Нюс.

Г-н Зингаревич, добре дошли на стадион “Христо Ботев”. Последния път, когато бяхте тук стадионът беше още груб строеж, а сега можем да кажем че е почти завършен, какво мислите и доволен ли сте от това, което виждате?

Разбира се, щастлив съм от огромния прогрес досега, това винаги е била нашата мечта – да се върнем на “Колежа” и да играем тук. Много работа е свършена, аз бях тук ноември и всичко беше различно, но с помощта на ПИМК и инициативността на Илиян Филипов сме тук, всички работим заедно и съм много щастлив че ще можем в края на месеца да домакинстваме тук.

В този смисъл готов ли е клубът с цялостната организация по откриването?

Работим по това. Всъщност нямаме конкретна времева линия кога да бъде готов стадионът, така че това е предизвикателство за всички за нас – за ПИМК и клуба. Надяваме се, че ще имаме достатъчно време да се подготвим, няма да бъде лесно, но ще дадем всичко от себе си и се надявам на 29 април да имаме тук фенове, които да ни подкрепят и да се наслаждават. Нашата цел е всичко да е готово за мача на 29-ти срещу Левски, мениджмънът на клуба има задача на раменете си, която да свърши. Времето наближава бързо и трябва да сме готови.

Работи ли се вече по селекцията, защото само силен отбор ще може да пълни новия стадион?

Разбира се, работим по това и мисля, че сега сме по средата на някаква промяна на отбора. Както виждате има много млади играчи, които започват да взимат своя шанс и тази част от сезона до неговия край е много важна за нас и най- вече това да играем вълнуващ футбол, за да може феновете да са щастливи и когато дойдат да гледат мач това да се превръща в горд момент за тях, подкрепяйки отбора. Работим по селекцията постоянно и ще видим какво ще стане лятото, но разбира се искаме да правим отбора все по-добър.

Ботев преотстъпи няколко футболисти, те ще се върнат ли отново през лятото в клуба?

Ботев преотстъпи под наем Ману, Рабей и Брахими, така че те със сигурност ще се върнат лятото, но въпросът е какво ще стане след това. Мисля, че и тримата имат още 1 година от договора, затова когато дойдат ще решим за всеки какво е най- добре за клуба и за футболиста лично и ще намерим някакво решение.

Има някои играчи с изтичащи договори – Па Конате и Ханкич, водят ли се вече преговори за тяхното подновяване?

Твърде е рано да се ангажираме с нещо конкретно, но ще видим в следващите седмици какво ще се разберем с играчите, има няколко човека с изтичащи договори не само Па Конате и Ханкич. Мисля, че в следващите седмици ще имаме по-добро разбирателство за това какво искат и клуба, и играчите, за да намерим решение кое е най-добре за всеки по отделно и да видим кое е най- добре за клуба и кариерата им.

Как виждате съществуването на втория отбор, който в момента е на последно място във Втора лига?

Както много пъти съм казвал Б-отборът е много важен за нас, защото проектът с академията ни е много сериозен и инвестираме пари в това. Ще направим всичко възможно отборът да остане във Втора лига, може да се наложи и накрая на сезона да бъдат изпратени играчи от първия отбор, за да помогнат. Преди всичко има много млади момчета, които играят за отбора и може би имаме един от най- младите отбори в тази лига, което е изключително важно и цел за нас.

Работи ли се отново по това Ботев да има нов основен спонсор, след като договорът с досегашния Winbet изтича юни месец и възможно ли е стадионът да носи името на спонсор?

Имаме предложения и от Winbet и от други фирми за спонсорство, но имаме още малко време да обмислим и да анализираме офертите от проспектиращите фирми с които може да работим и смятам, че до няколко седмици ще го направим. В бъдеще е възможно стадионът да носи името на някой спонсор, но в момента най-важно е да започнем да играем тук и да покажем какви събития и мачове ще правим. Както много отбори по целия свят правят и ние мислим за името на стадиона много сериозно, но просто мисля, че в момента не е правилното време сега, първо да започнем да играем тук.

Кога да ви очакваме отново на мач на Ботев?

Със сигурност ще съм тук на откриването и ще опитам да съм тук колкото е възможно по- често както бях на базата в Коматево. 29-ти април е цел за много от нас, включително и за мен, за да подкрепим отбора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ