Провериха Антъни Иванов за допинг ден след прибирането му в България

7 Dni Sport06.04.2023
антъни иванов

Събитията, които в никакъв случай не водят до затопляне на отношенията между аса ни в плуването Антъни Иванов и федерацията, продължават да се трупат.

Във вторник 23-годишният търновец се прибра от САЩ за държавното отборно първенство, което стартира в петък.

Само ден по-късно Антъни бе изненадан в София от допинг проверка. От Националния антидопингов център подложиха на тест Иванов има-няма 24 часа след завръщането му у нас.

“Това е случайно!!!”, бе коментарът на плувеца за случилото се в стори, публикувано в инстаграм. В него той е снимал бланката за проверката.

Именно допинг, но не употребата му постави началото на сложната ситуация между Антъни и федерацията ни.

Миналата година състезателните му права бяха временно спрени заради 3-кратно нарушаване на правила за местонахождение, на което да бъде открит за допинг проверка.

След намесата на юридическия му съветник Георги Градев правата на Иванов бяха възстановени до окончателното решение на Спортния арбитражен съд в Лозана.

Според председателя на федерацията ни Георги Аврамчев именно този проблем е причината Антъни да отказва тази година да подпише договор с централата, който му гарантира средства за подготовка, както и регламентира правата и задълженията на състезателя.

Преди това Градев обясни, че клиентът му не желае да парафира заради различни забрани в контракта. Аврамчев отрече да има такива.

И без договор няма проблем Антъни да плува за България.

Миналия месец той обяви, че на предстоящото държавно ще гони норматив на 200 метра бътерфлай за световното във Фукуока (Яп) през юли. Там пък ще преследва квота за олимпийските игри в Париж.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ