Кметът на Стара Загора връчи плакет на боркинята Даяна Стойчева за приноса ѝ към прославянето на града

337723640_724603552538295_5759976834770716476_n

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави състезателката на местния клуб по борба Берое и златна медалистка Даяна Стойчева и й връчи специален плакет за нейния принос към прославянето на Града на липите като спортен град. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Стойчева се срещна с Тодоров заедно с треньора Даяна Пашева и със своя баща.

Винаги се радвам, когато мога да поздравя млади, можещи и амбициозни спортисти. Искрени поздравления за постигнатите успехи, сигурен съм, че предстоят още много такива“, коментира Живко Тодоров, цитиран от общинския пресцентър.

Даяна Стойчева извоюва първо място в категория до 46 килограма при момичетата на проведеното в Стара Загора Държавно лично първенство за момичета и кадетки. Тя беше отличена и за най-технична състезателка. Старозагорката отбеляза и друг успех, като премина от 42 килограма в по-горната категория – 46 килограма.

Даяна Стойчева е носител и на приза „Динко Петров“ за най-добра българска състезателка на турнира по борба в памет на бронзовия олимпийски медалист от Игрите в Рим 60. Тя триумфира при момичета в категория до 46 килограма в Стара Загора, а на финала победи Станимира Велчева от Нова Загора. През миналата година Стойчева стана втора в Европа до 15 години и спечели балканската титла.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ