Антъни, Йосиф и Мицин ще мерят сили за първи път на държавното на „Спартак“

антъни иванов

Три от най-актуалните имена в българското плуване – Антъни Иванов, Йосиф Миладинов и Петър Мицин, ще се изправят за първи път в директен сблъсък. Битката ще бъде на 100 м бътерфлай на държавното отборно първенство на 50-метров басейн под покрива на столичния комплекс „Спартак“, което ще се проведе от петък до неделя (7-9 април). Шампионатът е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024, както и за световното в японския град Фукуока това лято.

Антъни Иванов (ПСК Черно море, Варна) и Йосиф Миладинов (Спринт-София) участваха на 100 м бътерфлай на игрите в Токио, но не се засякоха в подборните серии. Тогава Миладинов записа финал и осмо място.

Петър Мицин (Вихрен, Сандански) е под пара, след като направи национални рекорди на 200 и два пъти на 400 м св. стил. Ще бъде интересен и двубоят му с Антъни на 200 м бътерфлай.

За 100 м бътерфлай е заявен и Виктор Христов (Олимпия, София), който на турнира „Мултинейшънс“ в Кипър покри норматив за европейското първенство за юноши.

На първенството на „Спартак“ ще плува още един от участниците ни на световното първенство на малък басейн в Мелбърн – Калоян Братанов. Ще бъде интересно дали асът на варненския „Астери“ и студент в Тексас ще атакува националния рекорд на 100 м св. стил или поне слизане под 50 секунди, както и поправка на собствения му стандарт на 200 м съчетано.

Братанов, който държи рекорда на 50 м св. стил, ще се изправи в най-бързата дисциплина срещу Миладинов – единственият българин слизал под 49 секунди на стотака.

31-годишният ветеран Лъчезар Шумков ще стартира на трите бруста и щафетите на ПК Спринт-София.

При жените най-любопитна за гледане ще бъде надпреварата на 100 м гръб с многократната шампионка Габриела Георгиева, съотборничката й в Дамини ЛВ (София) Магдалена Пепегова, Десислава Белова (Черноморец, Бургас) и Александра Димитрова (Спринт, Пловдив).

На държавното отборно първенство за мъже и жени, както и за родени през 2010 година и по-големи, са заявени 326 плувци от 38 клуба. С най-внушителната група е „Астери“ – 90 състезатели.

Автор: БгСуим


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ