Георги Василев – Гочето: Искам да кажа нещо на Гриша Ганчев, Саша Илич и сие от ЦСКА

7 Dni Sport05.04.2023
ЦСКА - Черно море, Маурисио Гарсес

Легендарният специалист Георги Василев направи коментар пред колегите от „Спортал“ след снощната победа на Черно море на стадион „Българска армия“ в турнира Купата на „България“.

Гочето е на мнение, че въпреки поражението и неубедителната игра отборът на Саша Илич има реални шансове да спечели титлата. Тези му думи са към ръководството на тима. Той се върна към 1997 година, когато под негово ръководство ЦСКА спечели своя последен дубъл.

„Черно море е солиден тим. Илиан работи добре вече няколко години във Варна и това си личи. Наблюдавах ги на живо срещу Левски във Велико Търново и ми харесаха. Струва ми се, че в ЦСКА мобилизацията за този мач не е била на нужното ниво. Може би червените мислят преди всичко за борбата за шампионската титла – с едно наум, че е рисковано да носиш две дини под една мишница. Смятам, че титлата остава реална възможност за ЦСКА. Все пак отборът има преднина пред Лудогорец, който не е онзи Лудогорец от предишните години. Разбира се, в първенството тепърва идват важните и решаващи срещи, така че за Илич и футболистите му загубата от Черно море трябва да бъде обеца на ухото.

През 1997 година пред нас не беше поставена директно целта – титла и купа, но то се подразбираше. Беше ясно, че в ЦСКА всеки гледа успехите и че президентът иска от нас да спечелим всичко възможно. И сега мога да ви кажа изпълнителите от финала с Левски, когато победихме с 3:1. Головете са пред очите ми. Трудно бих определил един ключов играч от онзи отбор – Ивайло Андонов, Милен Петков, Адалберт Зафиров, Анатоли Нанков, Георги Йорданов, Петър Жабов, да не изброявам всички. С тъга се сещам за това чудесно момче Стефан Лулчев, който вече не е сред нас, Бог да го прости… Той вкара първия гол на финала. ЦСКА тогава беше най-силният отбор и заслужено спечелихме дубъл“, заяви Георги Василев.

Снимка: „Официален сайт на ЦСКА“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ