Сесил Каратанчева втори месец тренира в Испания за завръщането си на корта

7 Dni Sport05.04.2023
Сесил Каратанчева

След като стана майка и направи своя академия, на 33 години Сесил Каратанчева подновява състезателната си кариера на сингъл. Бившата ни първа ракета е на финален етап от двумесечната си подготовка в Испания. Във Валенсия тя тренира дву- или триразово защото е подала заявка да играе на турнира на червени кортове в Сарагоса. В надпревараната, която стартира на 10 април, ще бъде и настоящата ни първа ракета Виктория Томова.

До скоро Сесил тренираше в академията си в София, а през септември бе поканена от тима на Исландия на демонстративен национален турнир в Монте Карло. Сега без да алармира Каратанчева официално чака завръщането си на корта като ще влезе директно в основната схема в Сарагоса, възползвайки се от защитеното си място в ранглистата – № 213. Именно заради това ново предизвикателство вече втори месец тя тренира във Валенсия.

Припомняме, че Сесил Каратанчева достигна до №35 в света през 2005-та година, има баланс 419:301 победи през кариерата си на сингъл, последно на голямата сцена игра на квалификациите за Уимбълдън през 2019-та, а последната й победа бе над полякинята Урсула Радванска във Вирджиния (6:2, 6:2) през април 2019-та.

През август 2021-ва Сесил роди сина си Матео.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ