Анте Шимунджа: Ще кажа цялата истина, как братя Домусчиеви ме освободиха и какво се случи в Разград

7 Dni Sport05.04.2023
Левски - Лудогорец,  Анте Шимунджа

Бившият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа направи първото си медийно изявление, след като беше уволнен от разградчани преди един месец. 51-годишният словенец гостува в спортното предаване „Под гредата“, където за първи път говори пред журналисти след напускането си на „орлите“.

Както е известно, когато беше уволнен от българския шампион в началото на март, Шимунджа излезе само с официално съобщение. В словенското предаване той направи паралел между Лудогорец и футболното първенство на родината си и даде много висока оценка за ситуацията, при която е работил в Разград.

„Условията са отлични, наистина отлични. Смея да твърдя, че дори в Хърватия нямат такива. Девет или десет терена, два отопляеми, разделени бази, фитнес зона. Единственият минус е, че няма собствен хотел или стаи до тренировъчния център, което решават с купуване на земя“, заяви Шимунджа.

Бившият треньор на „орлите“ направи паралел между разградчани и словенския гранд Марибор и даде голямо предимство на българския клуб: „Особено по отношение на състава, но разбира се и във финансов аспект.“

Анте Шимунджа работи 14 месеца начело на Лудогорец и призна, че по никакъв начин не съжалява, че е работил в българския шампион: „Изключителна школа, положителен опит. Не ти позволява да спиш, кара те да мислиш, да правиш иновации и да работиш упорито.“

С това Шимунджа отрече каквито и било то скандали с братя Домусчиеви, каквито тиражирания и подмятания имаше.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ