България с победа над Естония на Световното по хокей на лед за жени в Дивизия III

339742809_629614139111549_2256601583698342149_n

Националният отбор на България по хокей на лед за жени постигна първа победа на световното първенство в Дивизия III, група „А“ в Румъния.

Във втория си мач на турнира в Брашов българките се наложиха с 6:2 (2:1, 3:1, 1:0) над състава на Естония. Макар и да допуснаха първия гол в мача, момичетата на старши треньора Светозар Ангелов спечелиха всяка една от трите части на двубоя и не оставиха съмнение в превъзходството си.

Срещата започна с гол на Един Парник още в 36-ата секунди, но с точни изпълнения на 16-годишната Симона Аспарухова и Стефани Стоянова България обърна преди да се изминали и десет минути от началото на срещата.

Минута след старта на втората третина Стоянова наниза втория си гол в мача, а малко след това 17-годишната Мария Руневска бе точна за 4:1.

Хелен Мьолдер върна един гол за естонките във средата на третината, но отново тийнейджърката Аспарухова бе точна за 5:2. В деветата минута на третата част младата надежда на българския женски хокей оформи хеттрика си, а с това и крайното 6:2.

Много добър мач за българския отбор направи и вратарката Паулина Георгиева, която отрази 32 шайби към мрежата си.

В сряда предстои почивен ден на шампионата в Брашов, а в четвъртък България играе с тима на Литва, който по-късно днес се изправя срещу домакина Румъния във втория си двубой. Литовките победиха с 6:0 Естония в първата си среща, докато България започна участието си със загуба с 2:6 от Хонконг.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ