Антонио Вутов: Мачът за Купата срещу Славия е най-важният ни засега през сезона

Спартак Варна - Локомотив София, Антонио Вутов

Офанзивният халф на Локомотив София Антонио Вутов говори ексклузивно за колегите от Дарик радио и Дспорт преди мача със Славия от 1/4-финалите в турнира за SESAME Купа на България.

Важен мач за Купата. Купата е най-близкият път до Европа. Ние сме опрени един вид до стената, защото през първенството ще ни бъде по-трудно, а през Купата ще ни бъде по-лесно. В купата обаче има доста качествени отбори, които трудно се преодоляват. Сега се изправяме срещу Славия, който е един много добър отбор, сплотен и млад. Този мач засега ще бъде най-важен за сезона“, заяви звездата на Локомотив София.

Той сравни  мача със Славия за Купата на България с тези между двата тима от първенството: „Мачът за Купата няма нищо общо с този за първенство, защото за Купата е един мач, в който или продължаваш, или отпадаш. Самата атмосфера е по-различна от мача за първенство“.

Играли сме, един път те ни победиха, след това ние победихме. Който иска и желае повече победата, който е по-концентриран и се възползва от шансовете си, мисля, че той ще победи“, смята Вутов за крайния победител в предстоящия сблъсък.

По-опитни не смятам, че сме. Мач като мач, колкото и да имаш опит, ако не излезеш с правилната настройка, нищо не може да ти помогне. Ако излезем с правиланата настройка, с правилната концентрация, само тогава можеш да се поздравиш с успех. Колкото и мачове на високо ниво в различни отбори да имаш, ако не си концентриран и не вземеш нещата насериозно от началото, нищо не може да ти помогне“, констатира футболистът на Локомотив София.

В България домакинът винаги има едни гърди напред, но да ни дава чак някакво предимство, не. Единственото е, че играем пред нашите фенове, които могат да ни заредят с позитивна емоция и енергия“, каза той за това, че мачът е в квартал „Надежда“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ