Левски победи Ботев Враца и започна серията от контроли с успех

7 Dni Sport31.03.2023
Левски - Ботев Враца,

Левски надви Ботев Враца с резултат 2:0 в контролна среща, играна на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. И двете попадения паднаха към края на втората част, когато първо Асен Чандъров откри в 79-ата, а Кристиан Димитров удвои и оформи крайния резултат в 81-ата минута.

Мачът предложи сериозен брой ситуации и пред двете врати, а гол на Рикардиньо в 66-ата минута пък беше отменен заради нарушение на бразилеца в атака.

За „сините“ предстоят още две проверки – на 3 април срещу Марица Пловдив, като мачът пак е от 14:00 часа. Ден по-късно, отново в същия час, столичани срещат още един втородивизионен тим – Витоша Бистрица. Първият офицален мач за възпитаниците на Станимир Стоилов е на 8 април, събота, срещу Локомотив София отново на „Герена“.

Срещата стартира с опит за натиск от страна на домакините. Удар на Роналдо бе блокиран още в самото начало, а в петата минута шут от дистанция на Патрик-Габриел Галчев намери очертанията на вратата, но топката попадна право в ръцете на стража на врачани – Федерико Бариос.

В 14-ата минута вратарят Бариос се засуети под натиска на Рикардиньо и сбърка с подаването си в собственото наказателно поле, където много малко не достигна на Роналдо да стреля. Трябва обаче да отчетем и доброто заставане на Том Рапнуи, който блокира бразилеца, което позволи на стража на Ботев да поправи първоначалната си грешка и улови.

Пет минути по-късно дойде и най-чистата ситуация в мача до момента. Топката беше центрирана от корнер около точката за дузпа, където Келиан ван дер Каап отигра с глава, а във вратарското поле Асен Чандъров се измъкна и стреля също с глава, но кълбото премина покрай лявата греда на Бариос.

В следващата атака врачани разиграха добре отляво, а Момчил Цветанов центрира отляво в наказателното поле, където Марко Мажуга засече с глава, но твърде слабо и Николай Михайлов улови.

В 24-ата минута Диого Барбоса намери Браян Мендоса отдясно на границата на пеналтерията и стреля в близкия ъгъл на Михайлов, който реши да играе на сигурно и изби в ъглов удар.

Четири минути по-късно Ботев Враца организира добра атака, която бе завършена с удар от Марко Мажуга отдясно по тревата в наказателното поле, но топката профуча покрай лявата греда на капитана Михайлов.

В ответната атака Андриан Краев реши да шутира от дистанция, но покрай лявата греда на Бариос в аут.

Врачани изпуснаха чудесна възможност да поведат в резултата в 31-ата минута. Централният защитник Мартин Кавдански тръгна от дълбочина, успя да премине през защитата на „сините“ и се озова сам срещу вратаря, но стреля покрай гредата в аут.

Пет минути преди края на първата част отново Барбоса беше намерен отдясно и шутира силно и опасно по диагонала към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри покрай дясната греда на домакините.

В 42-ата минута Мажуга надбяга Цунами отляво и намери Клери Сербер сам срещу Михайлов, но капитанът на „сините“ успя да блокира нападателя, след което пострада при последвалия сблъсък между двамата.

Шест минути след старта на втората част Стефан Гаврилов получи отляво, влезе в наказателното поле и стреля към вратата, но слабо и Михайлов улови.

Последваха два неточни изстрела на Галчев и Краев, които не наложиха на влезлия на почивката Красимир Костов да се намесва.

В 65-ата минута Жереми Петрис центрира хубаво отдясно в наказателното поле, където Ивелин Попов беше забравен на стрелкова позиция, но нацели в тялото съотборника си Рикардиньо.

Минута по-късно Галчев центрира отляво в пеналтерията, където Рикардиньо засече с глава във вратата на Костов, но попадението моментално беше отменено заради нарушение на бразилеца в атака Антонио Георгиев.

В 73-ата минута Левски беше много близо до това да открие резултата. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, тя беше открадната от Чандъров, попадна в Попов, който шутира от ждроб пред наказателното поле, но Костов изби отлично в корнер. След неговото изпълнение Чандъров се извиси на първа греда и засече с глава към далечния ъгъл, но кълбото премина на сантиметри от лявата греда на гостите.

Две минути по-късно Рикардиньо успя да стигне до топката отдясно в наказателното поле и опита да намери свой съотборник. Кавдански обаче му я върна обратно в опита си да изчисти, но бразилецът шутира в аут от малък ъгъл.

Левски обаче дочака своя момент и откри резултата в 79-ата минута. Попов изведе хитро с десния крак Асен Чандъров отдясно в наказателното поле, след което халфът си нагласи топката и с мощен удар не остави шансове на Костов – 1:0.

Само две минути след това „сините“ нанесоха втори удар. Младите Михалев и Йовов играха последователно с глава в наказателното поле, а след това топката попадна в Кристиан Димитров отдясно, който от воле намери близкия ъгъл на Костов за 2:0.​

До края на срещата Левски не позволи на Ботев Враца да стигне дори до почетно попадение и започна серията от три поредни контроли с победа.

Левски – Ботев Враца 2:0

1:0 Асен Чандъров 79′

2:0 Кристиан Димитров 81′

Стартови състави на двата отбора:

Левски (4-2-3-1): 1. Николай Михайлов (к) – 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 22. Патрик-Габриел Галчев – 8. Андриан Краев, 20. Асен Чандъров – 11. Джавад Ел Джемили, 17. Уелтън, 18. Роналдо – 9. Рикардиньо

Старши треньор: Станимир Стоилов

Ботев Враца: 34. Федерико Бариос – 23. Браян Мендоса, 3. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 37. Том Рапнуи ж.к., 11. Момчил Цветанов, 18. Диого Барбоса, 17. Чавдар Ивайлов, 16. Красимир Тодоров, 14. Марко Мажуга, 28. Клери Сербер

Старши треньор: Даниел Моралес

Стадион: „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, град София

Автор: „Гонг“

Снимка: Официална Фейсбук страница на Левски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ