Черноморец с безупречно представяне в заключителната част на сезона

336876771_1271074660429361_7977564498997986111_n

Черноморец безспорно е “най-горещият” отбор в  Националната баскетболна лига в момента. Тимът на Васил Евтимов методично се превръща в един от скритите фаворити за шампионската титла през настоящия сезон, като именно формата му в последно време навява на такива предположения – серия от девет поредни победи, която бетонира “акулите” в четворката във временното класиране.

Да се намира в подобно положение в заключителната фаза от сезона е нещо съвсем ново за бургаския тим. Отлично си спомняме за впечатляващото начало на миналия сезон, когато с помощта на триото чужденци Кортни Белджър, Тони Троша и Уендъл Люис отборът на Черноморец постави страхотен старт на кампанията и спечели 11 от първите си 13 мача за кампанията, за да се задържи немалко време в челото на таблицата. С течение на сезона обаче се стигна до раздяла и с тримата горепосочени състезатели, което “уби” инерцията на “акулите” и тимът на можа да прескочи първия кръг на плейофите.

Сега ситуацията за старши треньора Васил Евтимов е напълно различна. След като разчисти състава си и добави нови попълнения в своите редици като Джордан Тъкър, Брайс Нзи и Николай Георгиев, Евтимов започна да взима скалповете не само на отбори от средата на таблицата, но и на лидерите в класирането. В серията от девет поредни победи влизат успехи над шампиона Балкан с 93:83, над финалиста за Купата на България ЦСКА със 100:84 и над лидера във временното класиране Рилски спортист с 87:72, и то в Самоков. Освен това Черноморец успя да надвие Рилецо два поредни пъти, след като го срази и на четвъртфиналите за Купата на България. Силите на “акулите” обаче привършиха срещу черната им котка през настоящия сезон Левски, но поражението на полуфиналите от “сините” може и пък да повлияе мотивиращо за бургазлии.

Черноморец разполага с опитен плеймейкър като Мунис Туту, който е способен да създаде възможност на всеки един от своите съотборници. Новото попълнение Джордан Тъкър пък впечатлява с реализаторските си качества, Макол Мойен вече се оформи като един от най-добрите центрове в лигата, Симеон Лепичев е изключително постоянен с изявите си в двете фази на играта, а за Георги Боянов няма какво да се добави – винаги е готов да поеме отговорност, както и да демонстрира защо е един от най-добрите защитници в лигата. “Акулите” имат лукса да разполагат и с още един типичен плеймейкър от пейката в лицето на Николай Тилков, както и да използват енергията на Николай Георгиев, Брайс Нзи и Берк Мехмед. По този начин всичко това се събира в една симбиоза, която превръща Черноморец в неприятен съперник за тимовете в челото.

А дали “акулите” наистина са способни да се борят за шампионската титла, ще си проличи в следващите им три мача, които са и най-трудните им до края на редовния сезон. Момчетата на Васил Евтимов се изправят последователно срещу Левски тази събота, срещу шампиона Балкан в Ботевград на 5 април и срещу ЦСКА в столицата на 14 април. В момента Черноморец се намира на четвъртото място с баланс от 15-9 и ако останат на тази позиция до края на кампанията, не е изключено да премерят сили с Левски или Спартак Плевен още на четвъртфиналите.

Автор: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ