Глас от „Армията“: ЦСКА не е на Гриша Ганчев! Важните неща пред него са 3

7 Dni Sport29.03.2023
Гриша Ганчев,

Бившият играч на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла сподели пред „Мач Телеграф“, че паузата е дошла навреме за Левски и Лудогорец, но не и за ЦСКА. Той коментира и ситуацията със стадиона, като разясни през какво трябва да се премине.

„За разлика от националния отбор, ЦСКА е добре. Саша Илич взе много ценни победи. Има едно много важно правило в ЦСКА и то е, че когато биеш всичко, е добре. Има слабости в играта. В защитата има проблеми, които треньорът ги знае. Нашите бранители са бавни, а когато насреща има бърз противник се изпитват проблеми. Надявам се, че ще вземат мерки“, започна Майкъла.

„Саша Илич усеща състава и смените, които трябва да направи. Всеки твърди, че той е бил късметлия. Не е късметлия, а просто чувства играта и прави много правилни смени, които ни решават голяма част от мачовете. Той е добър треньор. Прави ми впечатление, че след Нова година ЦСКА за пръв път от много време не си продаде някой от добрите играчи. Гласуваха доверие на треньора. В ЦСКА за 8 години се смениха над 10 треньора. Сега се дава шанс. Феновете затова се върнаха, защото видяха, че има промяна в действията на ръководството“, продължи той.

„Важните неща за ЦСКА са три. Да направим стадиона, да станем шампиони и феновете да са зад отбора. Определено тяхната подкрепа се усеща. Една огромна благодарност към тях! ЦСКА е отборът на феновете, а не на Гриша Ганчев, Васил Божков, Илия Павлов и т.н. ЦСКА е на феновете и те са факторът!“, заяви той.

„Дали четири точки са малко, или много, не мога да кажа. Ние и шест сме имали аванс пред Лудогорец и сме завършвали след тях в класирането. Сега се надявам, че ще станем шампиони. Тази година е нашият шанс и трябва да се възползваме от това, че подведоха Лудогорец с играчи, които не са качествени. Не отговарят на нивото им. Това са футболисти за милиони, а не за без пари. Те не купуват играчи, които са контузени или не са играли от една година, както взимат всички други отбори. Те взимат футболисти, които струват по един или два милиона. Тази година малко ги подведоха и затова се надявам през тази кампания да имаме и късмет. Винаги трябва да имаш и малко шанс, за да станеш шампион. Дано започнем да правим и стадиона, защото това е много важно за феновете“, заяви Майкъла.

„Очаква се тези дни да бъде представен проектът за нов стадион. Малко закъсняха, но работният проект няма нищо общо с идейния. Идейният проект са едни картинки и всички ръкопляскат и казват, че е много хубав. Това няма нищо общо с работния проект. Трябва първо да се съгласува от Министерство на спорта, после от паметници на културата. След това трябва да отиде при главния архитект на София. Всички са добре настроени към ЦСКА, но все още няма нищо подадено към тези инстанции. А те са факторите за разрешение за строеж на нов стадион. Надявам се до един месец да входират проекта. Всеки ден това се коментира, но никой не ги входира. Когато извадят пред журналистите номер за входиране за одобрение на работен проект и има надзорна фирма, тогава ще са доволни всички. Без надзорна фирма не можеш да започнеш. Това са професионални неща. Така се коментира и искам да ги видя. Нагледах се 25 години как в ЦСКА не е инвестиран един лев, а са инвестирани над 120 милиона във футболисти“, продължи той.

„Паузата не дойде в добър момент за ЦСКА. Дойде навреме за Лудогорец и Левски. „Сините“ започнаха да играят добре и с Арда направиха добър мач. Надявам се през тази година ЦСКА да играе сериозно с Левски. Миналата година за Купата ЦСКА игра несериозно. Това не беше ЦСКА! „Армейците“ винаги играем за всичко и трябва момчетата да се хвърлят и за Купата на България. В крайна сметка ЦСКА винаги гледа шампионската титла и Европа. Това, което ми прави лошо впечатление, е, че в ЦСКА от 11 титуляри играят 10 чужденци. Това не е било никога досега, но легионерите са по-добри. Треньорът Саша Илич използва тези, които са по-добри и аз го оправдавам. Пожелавам на ЦСКА шампионска титла, на феновете стадион и искам ръководството да върнат ветераните на стадиона. Не бива да ги делят. Този, който е ставал поне веднъж шампион с ЦСКА, има място в ложите!“, завърши Майкъла.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ