Агентът на Жорди Кайседо водил преговорите за Пирин, работата става дебела

ЦСКА, Жорди Кайседо

Аржентинските инвеститори, които са изявили желание да придобият акциите на Пирин, са част от американската мениджърска агенция CRD Sport.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се е срещнал и разговарял с екип на компанията в кабинета си. Кандидат-инвеститорите пристигнали с президента на Пирин Станислав Манолев и техническия директор Петър Занев. Силният човек в агенцията е адвокатът по спортно право Данило Монти, с него е бил и официалният представител на дружеството Ернан Банато, с екипа е имало и финансист. Банато, който живее в Маями, е добре познат у нас. Той е мениджър на бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо.

Портфолиото на компанията включва футболисти на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света пазар – Мексико, като амбицията на агенцията е да стъпи и в Европа. В разговора си с градоначалника те са декларирали готовност да поемат издръжката на мъжкия тим в Първа лига и да подобрят базите и условията.

Илко Стоянов е обяснил, че не е в правомощията на кмета на общината да взима такова решение еднолично, и е изискал предложението да се внесе писмено, за да се обсъди от феновете, спортната общественост и от местния парламент. Градоначалникът коментирал още, че направените преди дни промени в борда на директорите били необходимост, но ако се стигне до сключване на договор и те поемат клуба, ще са свободни да назначат свой екип. Той отбелязал, че процедурата може да се удължи до май-юни. Не са водени детайлни преговори с какъв процент евентуално да остане ОФК Пирин в акционерното дружество – 10, 30 или 50%. Представителите на CRD Sport са заявили готовност веднага да подкрепят клуба и по този начин да „капарират“ дружеството.

Ако представителите на американската мениджърска компания депозират писмено в рамките на 1-2 дни заявлението си, е много вероятно градоначалникът да го внесе като извънредна точка на предстоящата в петък сесия на ОбС – Благоевград.

Подобно намерение е изложил и руски бизнесмен, който също е бил готов да спасява орлетата, инвестирайки в клуба. Както е известно, в началото на годината Пол Белогур напусна Пирин и върна акциите в общината.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ