Мениджър на търговска верига ще свири мача ни срещу Унгария

Кипър - България, Отбор
Турчинът Халил Умут Мелер ще ръководи втората среща на България в Европейските квалификации в група G – гостуването на Унгария. Мачът е този понеделник от 21.45 часа на „Пушкаш Арена“ в Будапеща. Умут Мелер е следващата голяма надежда на турското съдийство след придобилия почти легендарен статут Джунейт Чакър. Той е от Измир, работи като мениджър в търговска фирма, а през втората половина на сезон 2021/22 беше повишен в най-високото ниво – категория „Елит“ на УЕФА.
Помощници ще бъдат Мустафа Емре Ейсьой и Керем Ерсой, а четвърти арбитър е Арда Кардешлер – всички негови сънародници. Делегат на УЕФА е Дейвид Макдауъл от Словения, а за съдийски наблюдател централата е изпратила Маринус Коопман (Нидерландия).
36-годишният Умут Мелер ръководи мачове в групите на Шампионската лига не за първи сезон. Последният му международен мач беше срещата-реванш от осминафиналите на 7-и март между Бенфика и ФК Брюж, завършила 5:1.
Освен това има два мача в групите на Лига Европа през този сезон, както и два мача в турнира Лига на Нациите, но само в Лиги А и В. Един от тези мачове беше и последният на Ивайло Петев като национален треньор на Босна и Херцеговина – гостуването на Румъния, когато босненците вече си бяха гарантирали 1-ата позиция.
Има два мача във визитката си на ЦСКА, но и двата завършват неудачно за българския тим.  Той ръководи срещата от Лига Европа срещу румънския ЧФР Клуж на 22-и октомври 2020-а година (0:2). Тогава съдията показа четири жълти картона, което е малко за неговите стандарти. Две години по-рано пък свири гостуването на Копенхаген в Лига Европа, завършило 2:1 за датчаните.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ