Те са двамата оцелели и при Кръстаич от мъката срещу Черна гора преди 4 години

Кипър - България, Спас Делев

За втори пореден път България ще започне квалификации за европейско първенство срещу Черна гора у дома. На 22 март 2019-а трикольорите направиха 1:1 на „Васил Левски“ със съперника. Стефан Мугоша бе извел гостите напред в 50-ата минута, но 8 преди края Тодор Неделев от дузпа изравни.

Самите пресявки бяха кошмарни за нас, останахме предпоследни със само 6 точки, на 3 пред черногорците, които пък завършиха последни. Все пак заради силното ни представяне преди това в Лигата на нациите играхме бараж с Унгария в София, който загубихме.

Само двама от сегашния състав на Младен Кръстаич взеха участие в двубоя преди 4 години. Това са Спас Делев, който през 2019-а започна на върха на атаката, и Мартин Минчев, който го смени точно преди да изравним.

Иначе от извиканите сега, на пейката тогава бяха още Валентин Антов, Антон Недялков и Радослав Кирилов, но те не се появиха в игра.

За сравнение игралите за Черна гора, които и сега са извикани, са петима. Четирима от тях са били титуляри: Марушич. Жарко Томашевич, Мугоша, Вешович и появилият се като смяна Владимир Йовович.

Иначе България има 6 мача срещу съперника – европейски и световни квалификации. Балансът в тях е по 1 победа и цели 4 равенства. Когато трикольорите са били домакини, имаме 1 успех, 1 реми и 1 поражение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ