Левски победи Берое и продължава към полуфиналите за Купата на „България“

336890121_135842779429379_5599151494927410680_n

Тимът на Левски продължава напред към полуфиналите в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Домакинът на надпреварата се класира за следващата фаза, след като надигра Берое с 85:78 (23:14, 22:20, 18:15, 22:29) във втория четвъртфинален дуел за днешния ден в столичната зала „Арена София“. Така на полуфиналите утре вечер Левски ще се изправи срещу Черноморец, който поднесе сензацията и детронира действащия носител на трофея Рилски спортист.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

По подобие на първия мач за деня двата отбора се нуждаеха от известно време за аклиматизиране към далеч по-обширната зала „Арена София“. Звездата на Берое Дариъс Хол постави начало на гонитбата, но след това Левски реагира със серия от седем поредни точки, за да излезе напред при 7:2. „Сините“ не успяха да увеличат петточковата си преднина от началото на двубоя и вместо това получиха кошове от Мартин Стефанов и Келси Барлоу, чрез които резултатът бе изравнен при 9:9 в нискорезултатната първа четвърт.

Все пак резултатността се покачи в сравнително кратък период, след като двата отбора отбелязаха следващите си три тройки. Две от тях бяха за Левски, като домакините на турнира поведоха с 18:12 преди края на първата част. Стрелбата на Левски вървеше, Асен Великов наниза четвъртата тройка за тима си от началото на мача, а с още един кош на Серхий Павлов столичани излязоха напред с 23:14 след 10 минути игра.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

В самото начало на втората част тимът на Левски покачи разликата до двуцифрените измерения при 25:14, но след това старозагорци реагираха и с две поредни триточкови отигравания свалиха дефицита си до шест точки при 25:20. „Сините“ насочиха следващите си две нападения на ниския пост през Джон Флорвиъс, който отбеляза и в двата случая, за да върне двуцифрената преднина на своя отбор при 30:20.

Човекът, който държеше Берое в мача, беше Александър Тодорович, който вече имаше три тройки на сметката си, включително две поредни, за да скъси разликата до четири при 30:26. Алън Арнет и компания удържаха своя съперник, като звездата на домакините избухна с тройка плюс нарушение, за да възстанови 11-точковата преднина на тима си при 41:30. В крайна сметка украинският център на Левски Серхий Павлов оформи резултат 45:34 в полза на столичани преди старта на второто полувреме.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

След като Бойко Миленков открито критикува баскетболистите си в интервюто си пред колегите от Max Sport 2, неговият отбор не успя да излезе по-мотивиран в първите минути от третата четвърт. Вместо това тройка на Николай Михайлов увеличи аванса на Левски до цели 13 точки при 50:37. Момчетата на Димитър Ангелов продължаваха да играят много умно и да си раздават топката по периметъра, като усилията им се възнаградиха с тройка на Асен Великов за 55:41.

Двубоят вървеше изключително спокойно в третата четвърт и по нищо не изглеждаше, че старозагорци имат сили да се върнат в мача и да го направят интересен отново. Вместо това Арнет и Флорвиъс увеличиха дистанцията между двата тима до 15 точки при 61:46. Берое върна три точки от наказателната линия, само и само да получи кош в последната секунда от Арнет за 63:49 преди началото на финалния период.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Могъща забивка на Даниел Пюрифой през тялото на Николай Михайлов вдигна градусите в залата, предшествайки кош на Робърт Георгиев, за да може Берое да съкрати дефицита си до 10 точки при 63:53. Тази минисерия обаче не помогна особено на „зелените“, които бяха попарени от тройка на Михайлов веднага след това. Възпитаниците на Бойко Миленков отново стопиха изоставането си до точно 10 точки, когато и отново допуснаха кош от почтия перфектния в днешния мач Алън Арнет за 70:58 в средата на последната четвърт. Успешна стрелба отдалеч на Серхий Павлов за 75:63 и впоследствие крачки на Дариъс Хол категорично намалиха шансовете на Берое за обрат. Все пак старозагорци се опитаха да покажат зъби, съкращавайки разликата до девет точки при 79:70, но едва когато оставаха по-малко от две минути до финалната сирена. Още четири точки бяха свалени от дистанцията, преди Алън Арнет да демонстрира хладнокръвие и да отбележи два фала за 81:74.

Автор: „Спортал“

Снимка: Официална фейсбук страница на БФБаскетбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ