Станаха ясни шампионите от държавното първенство по джудо

отборно,_мъже_Кодокан_lg
Джудистите на Кодокан триумфираха с отборната титла на държавното първенство за мъже в зала „Локомотив“ в столицата. На финала тимът от Пазарджик, воден от бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, се наложи над ЦСКА с 4:3.
Шампионите бяха с перспективните си състезатели Христо Вълков, Емил Вълчев, Стилиян Грушков, Мариян Палев, Борис Владов, а „червените“ бяха в по-скромен състав, заради контузени състезатели, но на татамито излязоха най-добрият ни джудист Ивайло Иванов, както и играещият треньор Ангел Ангелов.
Третото място спечелиха състезателите на „Шун джудо“ (София) , надделяли над „Респект“ (София) с 4:3. За „Респект“ в битка влезе също играещ треньор – Денислав Златанов. Другият бронз спечелиха състезателите на столичния „Локомотив“ след 5:2 над „Топалов“ (Сф).
За домакините надпреварата пропуснаха Георги Граматиков и Марк Христов, които също са със здравословни проблеми.
При жените титлата спечели отборът на Локомотив София. На финала шампионките, водени от Снежана Граматикова и Амели Гиюр, победиха тима на ЦСКА с 4:3.
Битката за бронза също бе оспорвана. Тимът на „Видин“ се наложи над СА ЦСКА с 4:3, другият бронз взе съставът на ЦСКА, победил „Кодокан“ с 5:2.
В надпреварата се включиха 186 състезатели при мъжете от 23 отбора, както и 100 състезателки от 15 тима при жените. Първенството бе изгледано от президента на БФ Джудо Румен Стоилов, а в залата бе и Янислав Герчев, който наскоро претърпя операция и на двете ръце във Франция.
Снимка: Официален сайт на Българската Джудо Федерация

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ