ЦСКА крачи към титлата в стил Барселона

7 Dni Sport18.03.2023
ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, Отбор

ЦСКА марширува към първата си титла от 15 години насам с малки крачки от по 1:0. До този момент „червените“ са спечелили седем от мачовете си с този резултат, като потърпевшите от успеваемостта на лидера са Черно море, Ботев (Пловдив), Септември – 2 пъти, Локо (Пловдив), , Спартак (Варна) и ФК ЦСКА 1948.

Специалитетът 1:0 бе подготвян най-забележително по времето на Сър Алекс в Манчестър Юнайтед, като поне 4-5 от титлите на „червените дяволи“ бяха заработени по този модел, пише „Мач Телеграф“.

Иначе интересно е, че основният дистрибутор на идеята за атакуващия футбол в продължение на десетилетия – Барселона, в момента е истински наръчник за практични успехи от по 1:0. При това начело на каталунците е Шави – програмистът на онази свръхрезултатна и атакуваща Барса. Именно „синьо-червените“ са единственият тим, който има повече победи 1:0 от ЦСКА от началото на сезона – 9.

Още два отбора в Европа, подобно на „червените“, са постигнали по седем победи с по 1:0 по пътя си към първото място в момента. Това са Панатинайкос в Гърция и Олимпия в Словения, но и двата тима са играли повече мачове от „армейците“. С шест пък е лидерът на Полша – Ракув.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ